AK Parti’den vekillere sosyal medya uyarısı! AK Parti’den vekillere sosyal medya uyarısı!

Türkiye Komünist Partisi (TKP), emekli maaşlarına yapılması beklenen zammın yılbaşına ertelenmesi konusunda bir açıklama yayımladı. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vergi artışlarından elde edilecek geliri başka yerlere aktarmayı kabul etmeyeceklerini belirtmesi üzerine, TKP "Emekliler Aralık Ayını Böyle Çıkaramaz" diyerek, 15 milyon emeklinin artan hayat pahalılığı karşısında açlıkla sınandığını ifade etti.
TKP'nin açıklamasına göre, Meclis'ten geçen düzenlemeyle emekli aylıkları en düşük 7500 TL olacak şekilde düzenlenmişti. Ancak, memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın emekli ve memur aylıklarına da yansıtılması beklendiği halde, kabine toplantısının ardından böyle bir düzenleme yapılmadı.
TKP tarafından yapılan açıklama şöyle:
Emekli aylıkları ilk olarak Meclis’ten en düşük emekli maaşı 7500 TL olacak şekilde geçti. Memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın emekli ve memur aylıklarına da yansıtılması yönünde düzenleme yapılması bekleniyordu. Ancak iki gün önce kabine toplantısı sonrası “Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz” diyerek 15 milyonun üzerinde emekliye yılsonuna kadar zam kapılarını kapadılar.
Hayat pahalığının arttığı bir dönemde emekli maaşlarında artış yapılmaması emeklilere “ölün” demektir. Bu maaşlarla kiralar, faturalar nasıl ödenir? Market masrafları nasıl karşılanır?
Her geçen gün hayat pahalılığının daha da arttığı Türkiye’de bu ücretler, yıllarca dişini tırnağına takıp çalışmış, ardından emeklilik hakkını elde etmiş insanları yaşanamaz ücretlere mahkûm etmek değildir de nedir? Sözün kısası AKP emeklilere yılsonuna kadar aç kalın demiştir. Bu zamlarla emekliler Aralık ayını çıkaramaz! Gelen son zamların, vergilerin emekliler için yaşamı felakete çevirdiği ortadadır.
Patronlar bakan ve vekillik koltuklarını doldurmuş, üstüne milletvekilleri kıyak emekli maaşlarına konmuşken, emeklilere azla yetinin, yılsonuna kadar sabredin denmesi ikiyüzlülüktür. Emekliler için mesele sabretmek değil yaşayabilmek, ayakta kalmaktır.
Ömür boyu çalışan, geçinebilmek için emekli olmalarına rağmen çalışmak zorunda kalan emekliler açlıkla sınanmak istenmektedir. Milyonlarca emeklinin açlığa terk edilmesine izin vermeyeceğiz. Emeklilerin, yarın kaygısı olmadan, güvenli şekilde hayatını sürdürdüğü, barınma, ısınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının bedelsiz olarak sağlandığı bir düzen mümkün. (Haber Merkezi)

Zabıtadan fırınlara sıkı denetim! Zabıtadan fırınlara sıkı denetim!

Ailesi kanlar içinde buldu; 13 yaşındaki kız çocuğu kendini vurdu Ailesi kanlar içinde buldu; 13 yaşındaki kız çocuğu kendini vurdu

Zonguldak için düğmeye basıldı: Denetlenecek! Zonguldak için düğmeye basıldı: Denetlenecek!

Zonguldak Milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na: “Hakkımı helal etmiyorum” Zonguldak Milletvekilinden Kılıçdaroğlu’na: “Hakkımı helal etmiyorum”

Hakkımızı helal etmiyoruz Hakkımızı helal etmiyoruz

6 yerinden bıçaklandı, polislere koşarak kurtuldu! 6 yerinden bıçaklandı, polislere koşarak kurtuldu!

20 yıllık tohumları kullandı; Aldığı sonucu görenler hayrete düştü 20 yıllık tohumları kullandı; Aldığı sonucu görenler hayrete düştü

Mezarlıkta korkunç olay! Mezarlıkta korkunç olay!

Editör: Muhammet