Zonguldak’ta eğitim öğretimin ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Fener ilkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtım törenine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, müdür yardımcıları, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlk kez karne sevincini yaşayan 1. Sınıf öğrencilerine karnelerini Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, müdür yardımcıları ile okul müdürü ve müdür yardımcılarının elinden aldılar.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, karne dağıtım töreninde öğrencilere, bilgisayarın başına değil kitabın başında oturun tavsiyesinde bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilere bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye ederek, “Çocuklar bugün yarı tatil başlıyor. 15 gün boyunca dinleneceksiniz, uyuyacaksınız ve oynayacaksınız ama dikkat edin dışarıda fazla kalmayın, havalar soğuk kar geliyor ama kartopu oynayın.Fazla dışarıda kalmadan, akrabalarınızı ziyaret edin. Biraz değişik aktiviteler de yapın. Devamlı bilgisayar başında oturmayın, kitabın başında daha çok oturdun anlaştık mı? Tatilin keyfini çıkarın” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da çocuklara iyi tatiller dileğinde bulunarak, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Karne dağıtım töreninin ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile birlikte Fener ilkokulu müdür ve öğretmenleri ile sohbet ettiler.

Öte yandan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. kanaat döneminde il genelinde 36 ana okulda eğitim gören 8 bin 939 öğrenci, 188 ilkokulda eğitim gören 26 bin 816 öğrenci, 119 ortaokulda eğitim gören 28 bin 403 öğrenci ve 89 lisede eğitim gören 29 bin 950 öğrenci olmak üzere toplam 94 bin 108 öğrenci karnelerini aldı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi