2019 yılının Eylül ayının ilk haftasından sonra   başlayacak olan eğitim öğretim dönemi için kent merkezinde bulunan mağazalar okul kıyafetlerini hazırlayarak vitrinleri süslediler.

Eğitim öğretim yılının başlamasına az bir  zaman öğrenci velileri, mağazalara akın ederek çocuklarının okul kıyafetlerini almaya başladılar.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinin geçen yıla oranla yüzde 10-15 oranında da zamlandığı bildirildi.

Zonguldak’ta uzun yıllar okul kıyafeti satışı yapılan Kerim Yüksel Mağazası çalışanı Ahmet Aksoy, yeni eğitim-öğretim yılı için tüm okulların renk ve modeline göre okul kıyafetlerinin hazır hale getirdiklerini, tüm okulların kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olduklarını söyledi.

Aksoy açıklamasında, bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarının yaklaşık 400-500 TL arasında olacağını tahmin ederken, “Okul kıyafeti satışlarımız başlamıştır. Velilerimize şimdiden yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileriz. Talep konusunda şu anda velilerimizin çoğu tatilde olması nedeniyle biraz durgun ama önümüzdeki haftadan itibaren yoğunluk artacak gibi. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 10 zamlı ancak biz mağaza olarak müşterimize iskonto yaparak indirim yapıyoruz” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi