Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ‘1000 Okul İyileştirme Projesi’ kapsamındaki okul müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun başkanlığında toplantı yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarımızda yaygınlaşmak ve mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla 1000 Okul İyileştirme Projesi başlatıldı.

İlimiz merkez ve ilçelerinden (45 Okul yöneticisi, 514 öğretmeni ve 5116 öğrencisi olan) Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uzunmehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaycuma Saltukova Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulları proje kapsamına alındı.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik temel akademik becerileri geliştirici destek eğitimleri, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacaktır. Okullarda öğrenim gören öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" kampanyasına katılımı sağlanacaktır. Okullarda öğrenim gören öğrencilere ilgili paydaşların katılımıyla bağımlılık ve şiddetle mücadele eğitimleri verilecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi