Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından merak edilen konulardan biri de dul ve yetim hak sahiplerinin ikramiye alıp alamayacakları ve miktarları oldu.

Emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye, bütçeye 61 milyar liranın üzerinde bir maliyet getirecek. Dul ve yetim maaşı alanlar da bu ikramiyeden faydalanacaklar, ancak alacakları miktar hak sahiplerinin hisselerine göre belirlenecek.

Dul olup çocuğu olmayanlar, ikramiyenin yüzde 75'ini alacaklar. Bu da 3750 lira yapacak. Dul olup çocuğu olanlar, ikramiyenin yüzde 50'sini alacaklar, yani 2500 lira.Yetimler ise ikramiyenin yüzde 25'ini alacaklar, yani 1250 lira.

Kasım ayının ortasına kadar, emeklilerin hesaplarına ikramiyelerinin yatırılması planlanıyor.

Çeyiz ve mobilyada taksit sınırı durgunluğa yol açtı Çeyiz ve mobilyada taksit sınırı durgunluğa yol açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye, emekli dul ve yetim hak sahipleri için de belirli oranlarda geçerli olacak. İkramiyelerin kasım ayının ortasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Haber Merkezi

Zonguldak Filistin için ayakta! Zonguldak Filistin için ayakta!

Kadırga'da korkunç olay! Beton zemine düştü! Kadırga'da korkunç olay! Beton zemine düştü!

İsrail Gazze'de katliam yaptı; Hastaneyi bombaladı, 500'den fazla ölü var İsrail Gazze'de katliam yaptı; Hastaneyi bombaladı, 500'den fazla ölü var

Editör: Murat Barutçu