İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi (Al Ahli Arab Hastanesi) hedef alındı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 500 kişi hayatını kaybetti, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Alışveriş merkezine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Alışveriş merkezine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

israil hastaneyi vurdu-5

Saldırı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 11 günlük saldırıların dokuzuncu gününde gerçekleşti. Hastane, İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındığı bir merkezdi. Saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ölenlerin çoğu bebek, çocuk ve kadın" ifadelerine yer verildi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, İsrail'in Gazze'de vurduğu Al Ahli Baptist Hastanesi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçebilir.

israil hastaneyi vurdu-3

Hamas'tan sert tepki: "Soykırım"

Hamas'tan yapılan ilk açıklamada "Gazze'deki hastane saldırısı soykırımdır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusundan ilk açıklama: "Detayları bilmiyoruz"

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendiği hava saldırısının ardından açıklama yapan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, hastanenin bombalamasıyla ilgili detaylara sahip olmadıklarının belirterek, "Ayrıntıları alıp kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bunun İsrail hava saldırısı olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

israil hastaneyi vurdu-1

Filistin'den savaş suçu suçlaması

Filistin hükümetinin Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

israil hastaneyi vurdu-4

Uluslararası toplumdan tepkiler

İsrail'in hastane saldırısı, uluslararası toplumdan da sert tepkilere neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirdi ve "sivillerin korunması için çağrıda bulundu."

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıyı "şiddetli bir şekilde" kınadı ve "acilen bir ateşkes çağrısında bulundu."

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı, uluslararası toplumda büyük bir infiale neden oldu. Saldırı, İsrail'in insan hakları ihlalleri konusundaki eleştirileri daha da artırdı. Saldırı, İsrail-Filistin çatışmasının çözümüne yönelik umutları da zayıflattı.

israil hastaneyi vurdu

Editör: Muhammet