Dul ve yetim maaşları, Temmuz ayında yapılan zamla birlikte merak edilen konu başlıklarından biri oldu. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan aylık alanlara yapılan zamlar kısa süre içinde başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, emekli maaşlarına yapılan zam oranı başlangıçta %19.55 olarak duyurulmuştu. Ancak refah payı eklemesiyle birlikte zam oranı %25'e yükseltildi. Bu zamla birlikte emekli maaşları ve sosyal destek paketi ödemeleri de artırıldı.

TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam! TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam!

Geçtiğimiz Nisan ayında yapılan ara zamla, en düşük dul ve yetim aylığı ücreti 3.500 TL olarak belirlenmişti. Çocuğu olmayanlar ise %75 oranında 5.625 TL aylık alabiliyorlardı. 2023 yılı Temmuz ayından itibaren ise yüzde 25 hisse oranına göre en düşük yetim aylığı 2.000 TL olarak güncellendi.

Yeni zamla birlikte, yüzde 25 hisseye göre en düşük aylık 2.000 TL'yi geçerken, yüzde 75 hisseye göre en yüksek dul ve yetim aylığı 23.308 TL olacak.

Ölüm aylığından vefat eden sigortalının eşi, çocukları ve bazı şartlara göre anne ve babası yararlanabiliyor. Vefat eden sigortalının dul eşine yüzde 50 oranında aylık bağlanırken, sigortalının çocuğu yoksa ve eşine kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamışsa yüzde 75 oranında ölüm aylığı bağlanıyor.

Çalışmayan ya da kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde de 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanlara ise maaşın yüzde 25 oranında aylık bağlanıyor. /Haber Merkezi

DUL VE YETİM MAAŞ TABLOSU

dul yetim maaş tablosu

Öğrencisine yıllarca tecavüz etti! 158 yıl ceza aldı, kayıplara karıştı! Öğrencisine yıllarca tecavüz etti! 158 yıl ceza aldı, kayıplara karıştı!

Baba uyuyakalınca 3.5 yaşındaki çocuk, pencereden aşağı düşüp öldü! Baba uyuyakalınca 3.5 yaşındaki çocuk, pencereden aşağı düşüp öldü!

Kredi kartı harcamalarına sınırlama Kredi kartı harcamalarına sınırlama

Cinsel gücü artıran Zonguldak’ın “Müge”sine dikkat! Cinsel gücü artıran Zonguldak’ın “Müge”sine dikkat!

Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur” Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur”

Motosiklet yaşlı adama çarptı Motosiklet yaşlı adama çarptı

İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı İki araç kafa kafaya çarpıştı, 3 yaralı

Editör: Murat Barutçu