Kendilerini banka görevlisi gibi tanıtarak iletişime geçtiği mağdurları kandırarak telefonuna uzaktan erişim programı kurulmasını sağlayarak, mobil bankacılık üzerinden şahısların paralarını başka hesaplara izinsiz transfer edildiği

Şüphelilerin bir ödeme platformunun ismini ve logosunu kullanarak sosyal medya üzerinden mağdurları kendilerine kredi sağlamak vaadiyle güvenlik kodlarını temin etmişler, yine aynı ödeme platformu üzerinden mağdurlar adına işlem yaparak dolandırdıkları tespit edildi.

Bununla birlikte sahte internet siteleri üzerinden, araç kiralama ve araç sigorta faaliyeti yapılıyormuş gibi gösterip, kiralama talebinde bulunan vatandaşlardan alınan ücretleri sahte hesaplara aktardıkları da ortaya çıkarıldı.

99 vatandaşın dolandırıldığı tespit edilirken, paraların yine bankalar üzerinden birçok farklı hesaba aktarımı yapıldı.

Emniyet güçlerinin yaptıkları eş zamanlı operasyon ile 11 şüpheli yakalanarak Bartın’a getirildi. 2 şüphelinin de yine dolandırıcılık suçundan cezaevinde olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin ev aralamalarında banka kartları, cep telefonları, diz üstü bilgisayar ve çok sayıda materyale el konuldu.

Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden dördü savcılıkça serbest bırakıldı. 7 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, üçü adli kontrol şartıyla bırakıldı. (Haber Merkezi)dolandırıcılıkdolandırıcılık2

Editör: Murat Barutçu