5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Kozlu Limanında dalgıçlar ile deniz dibi temizliği gerçekleştirilerek denizden çıkan çöpler sergilendi.

Kozlu Limanında düzenlenen etkinliğe; Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayçiçek, dalgıçlar ve kurum çalışanları katıldı.

Programda konuşan Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece; “Çevre ve çevre temizliğiyle ilgili aslında söylenmemiş bir şey yok artık söylemden çok eylem safhası olmalı. Yani bugün bu arkadaşlarımız fiili olarak, eylemsel olarak bir liman temizliği gösterisi yaptılar. Farkındalık amacıyla biz de bu çabanın bir parçası olalım diye başkanımızla beraber geldik. İnşallah vatandaşımız bunu içselleştirir bir davranış kalıbı haline getirir. Gündelik hayatta daima çevreye, etrafımızdaki canlılara duyarlı insanlar olarak yaşamaya devam ederiz ve atalarımızdan gelen bu cennet vatanı daha güzel şekliyle çocuklarımıza, torunlarımıza bırakırız” dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Zonguldak İl Müdürü Şenol Ayçiçek;  “Sayın Cumhurbaşkanımız geçen yıl yayınladığı genelge de 5 Haziran'ı içine alan haftanın Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanılması talimatı üzerine ilimizde de bu hafta boyunca etkinlikler düzenlenmektedir. Tabii buradaki amacımız farkındalık yaratmak, çevreyi hayatımıza entegre etmemiz gerekiyor. Yaşamımızın her anında olması gerekiyor. Yoksa devlet eliyle, sanayi tesislerinde vesaire tedbirler, gerekli tedbirler alınması yanında biz vatandaş olarak, birey olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Yani bir deyim vardır “Herkes kapısının önünü temizlerse kirli yer kalmaz” biz de bu mantıkla vatandaş olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmamız gerekiyor. İkinci bir dünya yok arkadaşlar. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel şey temiz çevre ve çevreye sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Paraları Bitcoin’e Yatırmış Paraları Bitcoin’e Yatırmış

Kozlu Belediye Ali Bektaş ise çevrecilik haftasının insanlar tarafından iyi anlaşılması gerektiğini belirterek Çevre Haftasını kutladı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

çevre (2)-1çevre (3)-1çevre (1)-1

Editör: Seçkin