Filistinli militan grubu Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği son yılların en büyük saldırısında yüzlerce kişi kaybedildi ve binlerce kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, saldırıların sonucunda en az 250 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1400'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail ordusu, bölgenin kontrolünü yeniden sağlamaya çalışıyor.

Hamas militanları, binlerce roketin atıldığı saldırılar sırasında Gazze'den İsrail'e geçerek birçok asker ve sivili esir aldı. İsrail'in ABD Büyükelçiliği, bu sayıyı 100 olarak açıkladı, ancak bu sayı resmi kanallarca doğrulanmadı.

Hamas'ın "Aksa Tufanı" adını verdiği operasyon sonrası, İsrail ordusu "savaş durumu alarmı" ilan etti ve Gazze Şeridi'nde yoğun saldırılar düzenledi. Gazzeli yetkililere göre, bu saldırılarda en az 256 kişi öldü, bunların arasında 20 çocuk bulunuyor, ve yaklaşık 1800 kişi yaralandı.

Yaşanan olağanüstü durum karşısında hümanist yaklaşımla İsrail’i haklı bulan taraflara Zonguldaklı Gazeteci Cem Küçük’ten yanıt geldi. Küçük, bugüne kadar İsrail’in çok sayıda masum Filistinli çocuğu katlettiğini söyledi.

Küçük’ün konu ile ilgili paylaşımları şu şekilde:

“İsrail’in bugüne kadar katlettiği binlerce masum Müslüman ve Filistinlilerden sadece birkaçı. Hümanist olanlar bunlara hiç ağzını açmadı. Herkes hümanist olmuş. İsrail her hafta ortalama 10 ila 15 Müslümanı öldürüyor ama kimse oralı olmuyor. İşte dünkü haberlerden biri: “İsrail güçleri Batı Şeria'da bir Filistinliyi daha öldürdü. Ne zaman İsrail’i eleştirirsiniz o zaman Hamas ya da Filistinlileri eleştirebilirsiniz. 2006’da plajda yüzen çocukları katletmiş devlettir İsrail. Üstelik oradakilerin çocuk ve sivil oldukları biliniyordu. Onu savunan yok. Baştan aşağı yanlış. Bebekleri, kadınları sahilde vurmuş devlettir İsrail. Bunun hesabını vermedi. İsrail on binlerce Müslümanı katletti bugüne kadar. Bebekleri, çocukları, kadınları öldürdü. Müslümanların mallarını gasp etti. Topraklarını elinden aldı. Önce İsrail kınansın. Elbette Hamas’ın İsrailli sivillere yaptığı da kabul edilemez. Filistinlilere sanki bugüne kadar insani yaklaşıyordu İsrail. Her gün masum Müslümanları evinden, yurdundan, işinden ediyor. İsrail’in Müslümanlara zulmü hiç bitmedi. Barış olacaksa önce İsrail aldığı ev, işyeri ve toprakları Filistinlilere geri verecek. Sonra bağımsız Filistin devletini tanıyacak. O zaman barış olur.” (Haber Merkezi) 

Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor

Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü

Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var

Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti! Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti!

Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var! Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var!

Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı

Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu

Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi

Fevkani’nin kahramanları! Fevkani’nin kahramanları!

Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı! Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı!

Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu? Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu?

Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi

Editör: Murat Barutçu