Zonguldak'ta 2 yaşındaki Nisanur Ö.'ye cinsel istismarda bulunup, sonrasında havaya atıp tokatlayarak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla karşı karşıya olan Furkan Sevinç hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay, Türkiye genelinde büyük bir infiale yol açmış ve toplumda tepkilere neden olmuştu.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, daha önce yaptığı açıklamada konunun üzerine gitme sözü vermişti. Sosyal medya aracılığıyla yapılan yeni açıklamada, "Zonguldak’ta 2 yaşındaki Nisanur çocuğu cani ruhla öldüren Furkan Sevinç denilen varlık için müebbet istendi. Davada olup bu ve bunun gibi çocuğa dokunan her rezil ele adalet önünde hesap soracağız." ifadelerine yer verildi.

O belde doğalgazla tanışacak! O belde doğalgazla tanışacak!

WhatsApp-Image-2023-12-25-at-10.28.09

“BU HAYSİYETSİZLER GÜNYÜZÜ GÖRMEMELİ”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (#UCİM) kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise “18 Mayıs’ ta,Zonguldak’ta Furkan Sevinç adlı cani, 2 yaşındaki Nisanur bebeği cinsel istismarda bulunarak ölümüne sebep olmuştu. Savcılık iddianameyi hazırladı. ’Kendini koruyamayacak kişiyi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme, nitelikli cinsel istismar ve cinsel saikle çocuğu hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Davayı takip edeceğiz, bu haysiyetsizler gün yüzü görmemeli.” İfadelerine yer verdi.

Toplumda büyük bir infiale neden olan bu olay, çocuk istismarıyla mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyunun daha etkili önlemler alınması ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması taleplerini gündeme getirdi. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu