CHP’nin merhum Genel Başkanı Deniz Baykal döneminden beri çoğu genel ve yerel seçimde ya milletvekilliğine ya da belediye başkanlığına aday olan Ereğli’de herkesin tanıyıp hürmet ettiği, müzmin CHP’li Buket Müftüoğlu 4 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde de Ereğli Belediye başkanlığına aday adayı.

Partililerin cep telefonlarına gönderdiği mesajlarda kendini “Bozhane Kızı” olarak tanıtan Buket Müftüoğlu “Vira Bismillah” dediğini belirterek belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Üç genel başkan gören, ün genel başkan döneminden beri de aday olan Buket Müftüoğlu’nun seçilmek hevesinin hala sürdüğünü gören Ereğlililer de kendisine şans diliyorlar ve şeytanın bacağını kırmasını beklediklerini belirtiyorlar

BUKET MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

1967 doğumludur. 1974 senesinde ilk öğrenimine Alemdar İlkokulunda başladı, daha sonra ilçede yeni açılan Ankara Kolejine bağlı, Türk Eğitim Vakfı Karadeniz Ereğli İlkokulunda devam etti, 1979 yılında yine bu okuldan mezun oldu. Orta öğrenimine Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesinde devam ederken, 1984 yılında lise son sınıf öğrencisi iken kazandığı yurt dışı öğrenci değişim programı bursu ile Amerika'nın Pennsylvania eyaletinin Landsdale kasabasında Nort Penn High Scholl'da öğrenimine burslu öğrenci olarak devam etti.

1985 yılında bu okuldan mezun oldu.1974 yılında spor hayatı amatör takımlarda yelken sporu ile başladı daha sonra yüzme, sutopu ve basketbol ile devam etti.1983 yılında K.D.Z Ereğli Erdemir Spor Kürek takımı ile Kürekte Türkiye üçüncüsü oldu.1986 senesinde Türkiye'de Bayanlar Su topu liginin kurulmasında aktif rol aldı ve Erdemir forması ile uzun yıllar  ligde su topu ve basketbol  oynadı. Uzun yıllar Türk Halk Oyunlarında başta Artvin olmak üzere, dokuz  değişik yöre folkloru oynayan Müftüoğlu halen Halk Oyunlarına devam etmektedir.  Üniversite eğitimine, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde sürdüren Müftüoğlu, siyasi nedenlerden dolayı okulundan ayrılarak tekrar üniversite sınavlarına girdi ve  okulunu Marmara Üniversitesi İngilizce Anabilim dalı olarak değiştirdi.

1992 senesinde bu okuldan mezun olduğunda halen Genel Müdür olarak görev yaptığı şirketi Promar'ı kurmuştu. Siyasi hayatına Zonguldak Cumhuriyet Halk Parti'sinde  başladı. 2007 yılında bu bölgeden  milletvekili adayı oldu, ardından, ilk olağan Kurultay tarihi olan 27 Nisan  2008 'de Cumhuriyet Halk Parti'si Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. 2008- 2010 yılları arasında Parti Meclis Üyesi olarak, CHP Genel Merkezde görev yapmıştır.

2015 yılı 1 Kasım Genel Seçimlerinde partisinin Zonguldak milletvekili olarak partisinin isteği ile 5. sıradan ikinci kez görev alan Müftüoğlu siyasi hayatına halen Cumhuriyet Halk Partisi  üyesi olarak devam etmektedir.

Karadeniz Ereğli'de zincirleme kaza Karadeniz Ereğli'de zincirleme kaza

21 yaşında Lidya adında bir kızı olan Müftüoğlu, 1992 yılında kurduğu şirketi Promar'da halen Genel Müdür görevindedir.

Yıllar içerisinde, Türkiye Genç İş Adamları Derneği başta olmak üzere, bir çok sivil toplum kuruluşu ve derneklerde sosyal ve kültürel görevler alan Müftüoğlu, önce aydın bir anne, girişimci ve üretken bir iş kadını ve kendisini Atatürk devrimlerine adamış bir siyasetçidir. (Haber: Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-13.38.50

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-13.38.50-(1)

WhatsApp-Image-2023-12-06-at-13.38.51

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk İYİ Parti'den istifa etti! Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk İYİ Parti'den istifa etti!

Tarihi mahallenin bir gecede adı değişti! Muhtarın bile haberi olmadı! Tarihi mahallenin bir gecede adı değişti! Muhtarın bile haberi olmadı!

Milli Eğitim uyardı: Sınıf anneliği uygulaması yasaklandı! Milli Eğitim uyardı: Sınıf anneliği uygulaması yasaklandı!

Dere yatağında cansız bedeni bulundu! Dere yatağında cansız bedeni bulundu!
 

Editör: Murat Barutçu