Fevkani Köprüsü yıkım kararı sonrası esnafların ekmek mücadelesi sürüyor. Valilik önünde toplanan onlarca esnaf ve esnaf aileleri Valilik Binası önünde toplanarak Zonguldak Valisi Hacı  Hacıosmanoğlu'na seslendi.

Köprü altı esnaflarını temsilen bir açıklama yapan Avukat Meral Çolak, ElmasParktaki dükkânlarda elektriğin, sıvanın bile olmadığını bu nedenle dün akşam elektriği kesilen esnafın mağdur edildiğini ifade ederek şunları söyledi;

“Dün akşam itibariyle gece yarısı  köprü altındaki faaliyetleri sürdürmekte olan esnafın elektrikli suyu 6306 sayılı kentsel dönüşüm sebebiyle valilik tarafından kesilmiştir. Vali Bey'le yaptığımız toplantıda Belediye Başkanımız 15 günlük süre içerisinde Elmas Park'taki dükkanların esnafın kullanımına hazır hale getirileceği ve kuralar çekilmek suretiyle dükkanların yerlerinin tespit edileceği, belirleneceğine ve akabinde dükkanda dükkan yeri ticari faaliyetlerini sürdürecekleri şekilde bulunacağı taahhütlünde bulunmuştu.

1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı… 1 Mayıs bitti, geriye Zonguldak’tan bu fotoğraflar kaldı…

Fakat aradan geçen bir buçuk aylık süre içerisinde 15 günlük süre dolduğu halde / belediye tarafından dükkanların yapım işleri tamamlanmamış ve anahtarları esnafa teslim edilmemiştir. Bir gün gittik biz esnaf arkadaşlarla tekrar dükkânlara baktık. Dükkânlar bir esnafın ticari faaliyetini bağımsız olarak sürdürebileceği şekilde değildir. Bu esnafın ticari faaliyetinin tamamen bitmesi demektir ki Zonguldak'ın bitmesi demektir. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Belediye başkanlığını daha öncesinde kalıcı yerlerle ilgili taahhüdü kapsamında tahsis işlemlerinin yani hazineden belediyeye tahsis işlemlerinin yapılıp yapılma Mülkiyetin belediyeye geçip geçmediği, mülkiyeti belediyeye geçmiş ise esnafın kalıcı yerlerinin yapılmasına ilişkin projelerin onaylanıp onaylanmadığı, onaylanmış ise kaynak temin edilip edilmediği ve en nihayetinde de kalıcı yerleri. Çünkü esnaf Elmas Park'taki dükkânları bu hal kullanması mümkün olmadığı için oraya bir masraf harcama yapmak zorunda kalacak. Bir kısım esnaf bunu yapmak düşünmediği için yalnız kalıcı yerde bu yatırımını, masrafını yapmayı düşündüğü için kalıcı yerlerin ne zaman esnafa verileceği hususunda dilekçe yazdık ama henüz dilekçemize bir cevap verilmedi. Bu belirsizlik esnafı gerçekten canından bezdirdi. Ticaret hayatlarını bitirme noktasına getirdi. Dün akşam itibariyle esnafın elektriğinin kesildi. Burada şarküteri esnafı var bu korkunç bir zarar" dedi.

VALİMİZİ ELMASPARK’A BEKLİYORUZ

Avukat Meral Çolak, Vali Hacıosmanoğlu'nun bu yaşananlardan haberlerinin olmadığını düşündüklerini ifade eden Çolak, "Sayın Vali Bey'in bu konulardan haberdar olmadığı Elmas Park'ın hazır olmadığı bilmediği kanaatindeyiz. Şu anda da  her ne kadar pazar günü olması sebebiyle burada olmayacağını tahmin etmekle birlikte en azından  sıkıntımızı dile getirip kendisini Elmas Park'a davet etmek için burada bulunuyoruz. Ama burada olmadığı için yarın sabah  çok erken saatlerde elmas parkta, Elmas Park'ın bir  ticari faaliyetin devamı için uygun dükkanlarının yapılıp yapılmadığı konusunda Çevre Şehircilik il Müdürlüğü bazında inceleme yapılarak  uygun olup olmadığı konusunda tespit yapılmasını istiyoruz. Ayrıca  Vali Bey yapılan toplantıda  yirmi iki Ağustos'ta yapılan toplantıda kurayla yerlerin tespiti yapılacağını ve anahtarların öyle teslim edileceği kararlaştırılmıştır. Halen kura tespit çekilişleri yapılmadı. Kuralar çekilmedi. Esnaf kendince bir yerlerden bahsediyor ama hiç kimsenin kuradan haberi yok. Dolayısıyla Bu  esnafın gıyabında, bir kısım esnafın belki bilgisi dahilinde olan  dükkanların  şahısların belirlenmesine yönelik işlemi de hakkaniyete uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bu yönüyle de esnafın  bir an evvel ticari faaliyetini  aksatmadan devamı için kalıcı yerlerin yapılmasından yanayız. Ama netice itibariyle bir  tahliye süreci başlatılmış olması nedeniyle geçici yerlerde  ticari faaliyeti sürdürmek zorunda kalan esnafın da ne zaman kalıcı yerlere geçeceğinin bilinmesi yönünde  talepleri var. Bunu da Sayın Valimize iletmek istiyoruz garantisinin olması lazım. Çünkü o dükkânları bu haliyle kullanabilecek esnaf sayısı da çok az. Halen badanası, boyası bir tarafa, sıvası bile yapılmamış.  Bir ticari faaliyet değil, pazar yeri bile olarak kullanılması mümkün değil. Dolayısıyla Zonguldak'taki ticari hayatın bitmemesi için öncelikle geçici olarak hep tahsis edildiğinden bahsedilen ElmasParktaki dükkanların uzmanlarca denetlenerek ticarete uygun olu olup olmadığını, gerekirse Ticaret Sanayi Odası'ndan da uzmanlar gelirmek suretiyle incelenerek tahsis yapılacaksa geçici olarak bu incelemelerden sonra yapılması ve bunun da bir zaman alacağı düşünülerek esnafın su ve elektriğinin özellikle büyük mağduriyet yaşanacağı da dikkati ivedilikle açılmasını talep ediyoruz.” (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-10-01-at-15.37.57

Köprü altı esnafından ağır tepki! “Seni inşallah tekrar aday gösterirler!” Köprü altı esnafından ağır tepki! “Seni inşallah tekrar aday gösterirler!”

Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı! Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı!

Esnaftan gece yarısı eylem! Burası Amerika değil! Esnaflar da Amerikalı değil! Esnaftan gece yarısı eylem! Burası Amerika değil! Esnaflar da Amerikalı değil!

Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi! Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi!

Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti

Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı

İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor

Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu