Fevkani köprüsünün yıkım kararı sonrası işler Arapsaçına döndü. Köprü altı esnafının bir kısmı taşınırken, büyük bir kısmı da taşınacak yerlerin müsait olmadığı, elektriğinin bile bulunmadığını, gösterilen yerlerde ticaret yapılmayacağını savunarak tepki gösterdi.

Fevkani Köprü altı esnafları bugün de toplanarak, Zonguldak Valisi Osman Hacıosmanğlu’na ve Belediye Başkanına tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiler.

“Siyaset değil, ekmeğimizin derdindeyiz” diyerek, mağduriyetlerini dile getiren esnaflar uzanacak yardım eli beklediklerini ifade ederek seslerinin duyulmasını istediler.

Köprü altı esnaflarından Erdal Genç, gösterilerin yerlerin bitmediğini, elektriğinin bile bağlanmadığını, şarküteri dükkanı işlettiği için bütün malzemelerinin bozulacağını söyleyerek, Belediye Başkanına, Valiye tepki göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Erdal Genç şunları söyledi;

KİMSE YANIMIZDA OLMADI!

“ElmasPark’da bana dükkan göstermişler ben gıdacıyım, hangi alış veriş merkezinde, hangi iş sektörü 3. Katta yumurta satar. Peynir, zeytin satar bunu da bir görsünler. Bunu yapan Çevre Şehircilik mi, belediye mi?

Dün akşam belediye başkanına numarasını aldım, mesaj attım. Sayın Belediye Başkanı Selim Alan, köprü altı dükkanı olan Erdal Genç, Metro Yumurta Şarküteri. Sen Acılık’taki dükkânları bitirdin de, “Bize yeriniz hazır, geçin dedin de” biz mi geçmedik.

Çünkü ben şarkütericiyim. Ben dolabımı fişe takmak zorundayım. Dükkanımda 300 bin liralık malzeme var. Bunun hesabını kim verecek.

VALİ BEY MAĞDUR ETMEYECEKTİ

Vali Bey hani bizi mağdur etmeyecekti. Sayın Trabzonlu hemşerim valim. “Hiçbir esnafı mağdur etmeyeceğim. Hiçbir esnafla karşı karşıya gelmeyeceğim” demişti. Dün bir elektrik kesen adamın peşinde 5 tane polis vardı.

“Abi biz elektrik kesmeyeceğiz. Bize öyle bir emir gelmedi” dediler, yanımızdan üç arabayı kaldırdılar, öteki taraftan kesmeye başladılar.

Sen bize yer mi gösterdin, yer mi verdin, ne yaptın da biz malzememizi taşımadık?

Hiçbir şey yapmadı. İkisi de.

SENİ İNŞALLAH ADAY GÖSTERİRLER!

Ama Allah var! Sayın Belediye Başkanı Allah var gam yok! Görüşeceğiz. Hep birlikte görüşeceğiz. Seçimde de görüşeceğiz. İnşallah seni aday gösterirler.

Ben de AK Partiliyim bu da benim kardeşim. Ben 28 kişi burada bir aileyim. 5 aile geçindiriyorum ben. Benim başka işlerim de var. Seni inşallah aday gösterirler. Sen bu seçimin sonucunu göreceksin.

Diğer adaylar senden daha iyi olabilir ama inşallah seni aday gösterirler. Sen bu yenilgiyi göreceksin. Ben ki oyumu AK Partiye vermiş bir adamım, Sen Zonguldak’ta bu yenilgiyi göreceksin. Köprü altı esnafının oyu 2500.

CUMHURBAŞKANIMIZIN HABERİ YOK!

Yine de yemin ediyorum. Buna canı gönülden inanıyorum eğer Tayyip Erdoğan, kendinin bu olaylardan bilgisi olsun, bunların bir tanesi bir iğneyi yerinden kaldırabilirse şerefsizim. Bunların hiçbir tanesine bunu yaptırmaz. Sayın Cumhurbaşkanı bu olayı bilmiyor.“

 HİÇ BİRİ YANIMIZDA YOK

Köprü altı esnaflarından Mehmet Can Genç ise “ben AK Partiye çalıştım, oy verdim, bir tanesi yok ortada” diyerek tepkisini dile getirdi.

Mehmet Can Genç de şöyle konuştu:

“Ben AK Partiye oy verdim. 16 senedir ak partiye oy verdim. Yanımıza bir tek CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz geldi.

Her seferinde böyle AK Partiye oy verdim. Nerede? Vekiller çıksın ortaya. Bir tanesi yok. Allah aşkına bize yer göstersinler, elektriğimiz açılsın. Beş aile geçindiriyorum oradan. Ödeme çek defteri hepsi liste liste belli. Elektriğim açılsın yeri göstersinler çıkayım, önemli değil. Ama üçüncü katta ne yapacağım, peyniri kokutup oraya mı koyayım. Bunu jandarması, polisi, devleti, kademesi herkes biliyor.

Ak Parti orada oturmasın. Ben kim için oy verdim. Kim için çalıştım ya oy istedim.

Şimdi CHP’liler haklı. Gördünüz mü? Şimdi görün bakayım. Bir daha oy verin bakayım.

O değil demek istediğim, benim yanımda ol, bana destek ol.

Dün akşam elektriğim kesilirken yanımda olsana benim. Deki; “Bura kesilmeyecek” de. Ben yine oy vereyim.

Bitti ama. Daha nasıl vereyim. 28 kişiyim ben ya. Bizi tanıyan herkes bunu biliyor. Allah Aşkına ElmasPark’ın önünden geçerken ayağım, gireyim mi girmeyeyim mi? 3. Katta ben ne satacağım. Onlar daha iyi biliyor ne satılabileceğini” dedi.

Esnaflar yarın dükkanlarını açmayacaklarını ama yine de burada olacakları konusunda anlaştılar.

(Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-10-01-at-16.05.16Esnaftan-büyük-tepki.mp4_snapshot_00.07.356WhatsApp-Image-2023-10-01-at-16.05.16-(2)WhatsApp-Image-2023-10-01-at-16.04.58

Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı! Elektrik ve suları kesilen esnaf dükkânlarını açtı!

Anneler Günü’nde bir araya geldiler Anneler Günü’nde bir araya geldiler

Esnaftan gece yarısı eylem! Burası Amerika değil! Esnaflar da Amerikalı değil! Esnaftan gece yarısı eylem! Burası Amerika değil! Esnaflar da Amerikalı değil!

Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi! Ankara'da bombalı saldırı! Teröristler etkisiz hale getirildi!

Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti Düğüne giderken otomobilin çarptığı 2 kadın hayatını kaybetti

Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı Motosiklet devrildi! Genç kız yaralandı

İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor İki çocuk annesi genç kadın ekmeğini boyacıılık yaparak kazanıyor

Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti Korkunç kazada 4 üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Editör: Murat Barutçu