Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu tarafa yarı profesyonel olarak uygulanan Bölgesel Amatör Ligde 14’üncü lig sezonunun devre arasına gelindi. 6’ncı grupta lider Eskişehirspor’u 7 puan geriden takip eden Alaplı Belediyespor ile Ereğli Belediyespor, ilk yarı perdesini 7 Ocak Pazar günü taraftarı önünde kapatacak. 21’er puanla 6 ve 7’nci sırayı paylaşan takımlardan Alaplı Belediyespor, Eskişehir Demirspor’la, Ereğli Belediyespor ise Bolu Geredespor’la karşı karşıya gelecek.

ALAPLI AVERAJLA ÖNDE

Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor Karadeniz bölgesinin kadın basketbolundaki tek takımı Zonguldakspor, Süper Lig için destek bekliyor

Bölgesel Amatör Ligde ilk sezonunu yaşayan Alaplı Belediyespor, ilk yarının son haftasına yüksek maliyetli transferlerle kadro oluşturan Ereğli Belediyespor’un önünde girdi.

12 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgisi bulunan sarı-mavi takım 6’ncı sıranın sahibi. Alaplı’yı grupta öne çıkaran en büyük özelliklerden biri gol başarısı. Gökmen Başoğlu idaresindeki takım, şuan grupta en fazla gol atan takım unvanına sahip. 12 maçta 30 gol üreten Alaplı’nın maç başına gol ortalaması 2,5.

Sarı-Mavililer’in, geride bırakılan haftalarda 6 ve 5 gollü birer galibiyeti ile 4 gollü ikişer galibiyeti var. Sadece 4 maçta 19 gol atan Alaplı, bu yönüyle farkını ortaya koydu. Alaplı, 3 golle tek galibiyetini ise Ereğli Belediyespor karşısında aldı. Grubun en çok gol atan takımı, ağlarından 16 gol çıkarırken, ilk yarının son haftasına +14 gol averajıyla girdi. Ayrıca Alaplı Belediyespor'un gol makinesi Kaan Akar, şuana dek attığı 12 golle 12 gruptan oluşan Bölgesel Amatör Lig'in en çok gol atan ilk üç futbolcusundan biri oldu.

Ereğli Belediyespor’un istatistik rakamları da Alaplı Belediyespor’a benzer nitelik taşıyor. 12 maçın 6’sını kazanan Eflatun-Beyazlı takımın 3 beraberlik, 3 yenilgisi var. 23 gol atıp 11 gol yiyen Ereğli, +12 gol averajına sahip.

BAKALIM KİM ÖNDE BİTİRECEK?

7 Ocak Pazar günü oynanacak ilk yarının son hafta maçları, grupta puantaj tablosunu yeniden şekillendirecek.

Liderin 7 puan gerisinde yer alan ve şuan için birbirleriyle yarış halinde olan Alaplı Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasındaki kıyasıya yarışı, ilk yarı itibariyle kimin önde bitireceği merak konusu oldu.

Alaplı Belediyespor’un rakibi Eskişehir Demirspor, grupta 7 puanla 11’inci sırada yer alıyor. Eskişehir ekibi, 4 maçlık galibiyet sessizliğini, son lig maçında karşılaştığı Kırşehir karşısında 4-1’lik skorla bozdu.

Ereğli Belediyespor’un rakibi Geredespor’un 6 maçlık yenilmezlik serisi var. Bolu ekibi, bu süreçte 5 galibiyet, 1 beraberlikle müthiş bir çıkış yaparak ikinci sıraya kadar yükseldi. Gerede ekibi, son olarak 1926 Polatlı Belediyespor’u 1-0 mağlup etti.

İlk yarının son hafta maç programı şöyle:

7 OCAK 2024 PAZAR

Saat 14.00 Kaynaşlı İlçe Stadı: Kaynaşlı Belediyespor-Sincan Belediyespor

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Belediyespor-Geredespor

Saat 14.00 Alaplı İlçe Stadı: Alaplı Belediyespor-Eskişehir Demirspor

Saat 14.00 Eskişehir Stadı: Eskişehirspor-Ankara TKİ Spor

Saat 14.00 Gölbaşı Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Stadı: Gölbaşı Belediyespor-Eskişehir Yunusemrespor

Saat 14.00 Polatlı İlçe Stadı: 1926 Polatlı Belediyespor-Çilimli Belediyespor

SPOR SERVİSİ

PUAN TABLOSUMAÇLAR-2

Editör: Hüseyin EKİNCİ