Zam yağmuru devam ediyor! Zam yağmuru devam ediyor!

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması, milyonlarca emekli vatandaşı tarafından heyecanla beklenen emekli maaşı zam oranının belirlenmesine neden oldu. Yapılan açıklamaya göre, yüzde 37,57 enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşı 10 bin 317 liraya yükseldi.

2024 yılında emekli zamları şekilleniyor ve 15 milyondan fazla emekli vatandaş, alacakları zammı dört gözle bekliyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 49'luk zammın ardından, şimdi gözler enflasyon oranları ile belirlenecek memur ve emekli zamlarında.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı ve bu verilerle birlikte memur ve emeklilerin maaş zam oranı da netleşti. Resmi zam oranı yüzde 37,57 olarak belirlendi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıklanan zam oranı ile en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 liradan 2 bin 817 lira zamla 10 bin 317 liraya yükseldi. Ayrıca, enflasyon payının üzerine refah payı eklenmesi beklenerek zam yüzdesinin yüzde 50'ye tamamlanması hedefleniyor. Bu durum gerçekleşirse, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 11 bin 250 liraya yükselecek.

Ancak, en düşük emekli maaşı artışı için Meclis düzenlemesi gerekmektedir. Kanun teklifi hazırlandıktan sonra Meclis'e sunulacaktır. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu