Cem Dereli pazarcı esnafı ile buluştu Cem Dereli pazarcı esnafı ile buluştu

‘Muslu-Filyos arasında 340 işçi görev yapıyor’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Depremden sonrasında, Filyos Vadisine ulaşanımızı sağlayan Kilimli ile Filyos arasında ki yapılan imalatlardı. Burada deprem dolayısıyla deprem bölgesine hiç bir şekilde iş makinesi birşey gönderilmedi. Daha önce de dediğim gibi gece ve gündüz esas çalışmalar sürüyor. Tabi yeni olarak paylaşacağım bileği şu olur. Şuanda Kilimli-Muslu arasında 5bin 650 metrelik, yol yapımında, 3 bin metrelik kuşum tüneldi. Burada şuanda 1281 metre tünel açımı yapılmış durumda. Diğer yandan Muslu ve Filyos arasında 4bin 670 metre tünel açımı gerçekleşti. Biz şuanda hem tünel açımı gerçekleştiriyoruz hemde T4 tünelinde tünel açımı kaplama dediğimiz kaplamayla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. 300 metre tünel kaplamamız bitmiş durumda. Sol tüpte ise 50 metrelik kaplam yapılmış durumda. Onun dışında Filyos Vadisine ulaştıracak kısımda şuanda Filyos Zonguldak istikametinde 50 metrelik açılım söz konusu. Burada şuanda 24 saatli esaslı çalışma yapılıyor. Hiç bir şekilde aksama söz konusu değil. Kilimli-Muslu arasında 178 adet Muslu ile Filyos arasında 340 adet işçi şuanda görev yapıyor”dedi.

‘Mart ayında teslim edeceğiz’

Mart ayında teslim edileceğini ifade eden Başkan Avcı, “Tabi şimdi, buradaki çalışma Kilimli-Filyos arasındaki yaptığımız imalatlar gibi en ufak bir sekteye uğramadı. Burada malumunuz 8 bin 500 personel çalışıyordu. Deprem dolayısıyla yakın akrabaları 1200 kişi deprem bölgesine gitmişti. Sayı adetimiz düşmüştü dün itibariyle 1200 kişi tekrar işe başladı. 1500 çalışanla daha önce cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu tensip bulundukları tarihe sabit kalmakla beraber biz Mart atında tarihe sabit kalmakla teslimimizi yapacağız. İnşallah Nisan ayının ilk haftası gibi 10 milyon doğalgazı sisteme dahil etmiş olacağız. Bunun dışında orada birinci faz tamamlandı. İkinci faz neydi ikinci faz Mart sonu gibi Nisan başı gibi verebileceğimiz doğalgaz 10 milyon metreküp olacak. Sonrasında 30 tane kuyunun ilave edilmesiyle birlikte iki, iki buçuk yıl zaman zarfında ilave edilmesiyle birlikte 30 milyon metreküp doğalgazın salınımı gerçekleştirecek o gazı da BOTAŞ vasıtasıyla göndereceğimiz bir yapı ulaşacak. İşte o bahsettiğim ikinci faz imalatı da başlamış durumda. Allah nasip ederse bir hedef sapma olmayacak. Ben bugün genel müdürümüzle görüştüm. O da aynı doğrultu da istikamette beyanda bulundu. Şükürler olsun ki biz kazanan bir Zonguldak’ı hedefliyoruz. Enerji üssü olan bir Zonguldak’ı hedefliyoruz. Çok şükür kömürümüz var bundan da sonra da doğalgazın başkenti ile tüm dünyaya sesini duyurmuş olacak. Burada kazanımlarımız bizim için çok önemli. Gerek istihdam anlamında gerekse ülkemize kazanım noktasında. Malumunuz deprem bölgesinde ki yaşadıklarımız ülkemiz bu anlamda güçlü olmaya mecbur. Bu tür yeraltı zenginliklerimizi hem karada hemde denizde değerlendirmek açığa çıkartmak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu yapacak gücün cumhurbaşkanımız riyasetinde AK Parti hükümetinin gerçekleşeceğine inancım tamdır. “
‘205 depremzedeyi ziyaret ettik’

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Ak Parti İl Teşkilatı olarak Zonguldak’ta 205 depremzedeyi ziyaret ettiklerini söyleyerek, “ Orada 14 milyon insanımızı etkileyen deprem yaşandı. 113 ilçemizin 6 bin 514 köyümüzün etkilendi. 500 km’lik alanda gerçekleşti bu depremler. Bitmiş de değil. Bin 400 artçı depremler söz konusu o alanda. Cumhurbaşkanımız orada hassaten belirtti. Zonguldaklı madenci kardeşlerimizin Can siparhane çalışmalarını göndere getirmişti. Bu anlamda domuz damı diye tabir ettiğimiz tünellerle birlikte muazzam bir başarı elde etti. Biz buradan 42 arkadaşımız 8 aracımızla gittik. Her bir arkadaşımızla sohbetlerimizle gördük ki Biz Zonguldak’tan geliyoruz değince insanlar bize farklı bir teveccüh gösterdi. Orada ki inşalarımız madencilerimize hayat kurtaran gözüyle bakıyorlar. Tekraren madenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu kapsamda Zonguldak olarak biz buranın neresindeyiz. Zonguldak olarak misafir ettiğimiz 6 bin 506 adet depremzedemiz var. Peki İl merkezimizde barındırdığımız 1488 depremzedemiz var. AK Parti teşkilatımız olarak depremzedeleri yalnız bırakmıyoruz. Şuana kadar 205 depremzedemizi ziyaret ettik. Zonguldak belediyemiz olarak depremzedelerimizin yanındayız”şeklinde konuştu.

‘Ereğli’de özel eğitim merkezinin ihalesi yapıldı’

Ereğli’de özel eğitim merkezinin ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Avcı, “
Tabi biz daha evvel de bahsetmiştim, Milli Eğitim noktasında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan da en önemlerinden de bir tanesi sizinde bahsettiğiniz gibi Yayla Ortaokulunun depreme dayanıklılığı konusunda sıkıntılı bir durum var. Şuanda biz TTK’ın arka kısmında bulunan TED kolejinin çaprazında olan o bölgede 5.2 dönümlük alamda yayla ortaokulunu okul öncesi eğitimle ilgili yayla ortaokulu ve okul öncesi eğitim alakalı düşündük. Bununla alakalıda gerekli adımları attık. Milli Eğitim Bakanımızla istişareleri yaptık. TTK Genel Müdürle istişareleri yaptık. Oradaki alanı okul öncesi eğitimle ilgili ana sınıfı ve 24 derslikli okul yapmayı planlıyoruz. Tabi bu işle ilgili bu işin bürokrasi ayağı vardı. Şuana kadar o süreci iyi götürdük. Yani çevre şehircilik ve ilklim değişikliği bakanlığından bu konuyla ilgili yazışmalar TTK ile ilgili yazışmalar. Devam etti an ve an takip ettim. Bu bağlamda çevre şehircilik ve ilklim değişikliği bakanımız Murat Kurum deprem bölgesindeydi. Bu konuyla ilgili süreci orada imza attık. İstediğimiz noktaya kadar geldi. Şuanda TTK ile Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği bakanlığı arasında ki yazışmalar masumlaşmalar gibi bu noktaya kadar getirdik. Bunun dışında da Yayla Ortaokulunun dışında biliyorsunuz Mithatpaşa İlkokulunu 8 derslikli bir okuldu. İhalesi yapıldı ve ter tahsisi müteahhite yapıldı. Bunu da buradan izah etmek isterim. Bunun dışında RAM diye tabir ettiğimiz rehberlik araştırma merkezi bilim sanat merkezi anlamında imalatları yapılmış durumda. Yakın süreçte burada imalata başlayacağız. Ereğli’de ki özel eğitim kampüsü ile ilgili anaokulu ilkokul ortaokul lise gibi bütün bileşenlerim bulunduğu bir kampüs imalatından bahsetmiştim. 30 derslikli bir lokasyondu. Buranında ihalesi yapılmış durumda. Cumhuriyet ortaokulu ile 10 derslik bir okulumuz vardı. Buranın ihale onayı geldi. Çok yakın zamanda Mart ayında ihalesini yapacağız. Kozlu’da Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde öğrencilerimiz fırın kurmuşlardı. Buradaki imalatlar hala devam ediyorlar. Rol ekmek ve kuru pasta imalatları yapıyorlar. Kilimli’de bir deneme imalatlarının yapıldığı bir fırın daha açıyoruz. Buradaki öğrenciler kendilerine döner sermayeden pay alacaklar. Zonguldak’ta ilk kez donatı ile ilgili olsun kırtasiye ile ilgili olsun velilerimizden pes istenmeyecek. Şuanda bununla alakalı bakanlığımızdan ilimize 30 milyon aktarılmış durumda. Zonguldak’ta 397 tane okul var. 258 tanesi büyük onarım. Tamamlandı. 52 tane okulun doğalgaz bağlantıları gerçekleşti. Milli Eğitim anlamında ödenek sıkıntımız yok”şeklinde konuştu.

AK Parti İl Teşkilatı olarak depremzedelerinin yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Avcı, “Zonguldak olarak biz buranın neresindeyiz. Zonguldak olarak misafir ettiğimiz 6 bin 506 adet depremzedemiz var. Peki İl merkezimizde barındırdığımız 1488 depremzedemiz var. AK Parti teşkilatımız olarak depremzedeleri yalnız bırakmıyoruz. Şuana kadar 205 depremzedemizi ziyaret ettik”dedi. (Haber: Sertaç Özdemir)

Editör: Muhammet