Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, önümüzdeki hafta yıkılacak Fevkani Köprü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm vatandaşların can güvenliğinin kendisi için önemli olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, öte yandan yıkım öncesinde gerginlik yaşanması durumu ile ilgili, “Polisi esnafın karşısına dikmem.” dedi.

“BU ARTIK TARTIŞILACAK BİR KONU DEĞİL”

Erdemir Mühendislik, 23 yıllık tecrübesiyle dünyaya açılıyor Erdemir Mühendislik, 23 yıllık tecrübesiyle dünyaya açılıyor

Spekülasyonların arından yıkılması kesinleşen Fevkani Köprü ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacıbektaşoğlu, “Elmas Alışveriş Merkezi’nde yerleri hazır edildi. Yeteri kadar yer var. Orada sadece hepsinin metrekaresi artıyor. Sadece 3 dükkanın metrekaresi azalıyor ama o da anlamlı bir azalma değil. Hepsine tek tek baktım. O arkadaşlarla konuştuğumuza şöyle anlaşmıştık, onlar kendi kurallarını, yerlerini kendileri belirleyecekti. Bundan kaçındılar. Ama biz orada ne konuştuysak, oradayız. Onlar Eylül’ün ortasına kadar zaman istemişlerdi. Eylül’ün sonu olsun istediler. Bunu yaptığımızda, şu beni üzdü; ‘Madem riskliydi neden süre verdi?’ dediler. Bu riski aldım. Okullar açılacaktı. Esnafların alışveriş yapacakları zaman. Köprünün üzerinden geçiyoruz. Köprünün üzerinden o asfaltı nasıl söküp alacağız? Bu artık tartışılacak bir konu değil. Ben kendi vicdanımla söylüyorum, ancak bu kadar yapılabilir mağdur etmemek için. Bunun daha ötesi yok. Taşınmada sıkıntı elbette olacak. Herkes biliyor ki, yeni çarşının yeri şimdikine çok yakın. Vatandaşlar oraya alışabilir. Sonuna kadar dinledim. Açık kalplilikle konuştuk.” dedi.

“BİRAZ MEŞAKKATLİ OLACAK”

Zonguldak’a yeni geldiği için risk durumunu anlayabilmek adına kendisine süre verdiğini aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, “Gittim, kendim gördüm. Esnafla konuştum. Sıkıntı yok. Kendilerine söyledim, bu siyaset işi değil. Ama tabi yapılıyor. Ama biz kendi işimiz tarafından bakıyoruz. Ben gidip orada polisi, esnafın karşısına dikmem. Kimse böyle bir şey beklemesin. Yapabileceğimiz her şeyi esnaf için yapacağımız gibi, esnaf için de yaparım. Olması gereken bir şeyi de, esnafa sorumlu olduğum gibi tüm Zonguldak halkına da sorumluyum. Onların çocuklarına da sorumluyum. Oraya giden müşterilerin, oradan geçen araçtakilerin, herkesin, esnafın can ve mal güvenliğini sağlamak benim birinci görevim. Onun kazancından önce, onun can ve mal güvenliği benim için önemli. Biraz meşakkatli olacak.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu