Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol Şafak Gazetesine yaptığı ziyarette ülkenin iyi yönetilmediğini belirterek biran önce sandığın halkın önüne konması gerektiğini söyledi.

Ülkemizin iyi yönetilmediğini, ekonomik sıkıntıların vatandaşı çaresiz bıraktığını ifade eden Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

CUMHUR İTTİFAKININ GÜNDEMİ MİLLET İTTİFAKI ADAYININ İSMİ!

“Cumhur ittifakı cephesi sürekli bir şekilde adayımızı merak ediyor ve “adayınızı niye açıklamıyorsunuz, adayınız halen neden belli olmadı, aralarında anlaşamıyorlar” gibi birtakım söylemlerde buluyorlar. İl Başkanları toplantımızda genel başkanımız bizlere 6’lı masada kesinlikle adayla ilgili isim konuşulmadığını ama 26 Ocaktaki toplantıda isimle ilgili konuşmaların başlayacağını adayında seçim takvimi açıklandığı gün adayımızın açıklanacağını ifade etti. İktidar cephesi daha seçimin tarihi belli değil bizden adayımızın ismini soruyorlar. İktidar seçimin tarihini biraz öne alacağız, bu erken seçim değil bir güncelleme yapacağız diye seçim tarihi konusunda yumuşak geçiş yapmaya çalışıyorlar. Demokrasiyle yönetilen ve seçimle iktidara geleceğiniz ülkemizde seçim tarihi belli olmadan bir adayın belli olması abesle iştigal bir durum olur. Seçim tarihini açıklasınlar bizde adayımızı açıklayalım. Bizim adayımız, 6’lı masanın adayı Allah’ın izniyle 13. cumhurbaşkanı olacak.

SAADET PARTİSİ SEÇİME HAZIR

Saadet Partisi her zamanki gibi seçime hazırdır. Saadet Partisi 21 yıldır hiç seçim yardımı almadan kendi öz kaynaklarıyla Türkiye’nin genelinde hem yerel seçimlere hem de genel seçimlere giriyor. Saadet Partisinin kararlı duruşu rantiyeye, rüşvete, yolsuzluğa, israfa meydan vermeyecek şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 6’lı masanın 8 tane komisyonu sağlık, eğitim, dış politika, iç güvenlik politikası, tarım, sanayi ve ekonomiyle ilgili alanlarda Türkiye’nin şuanda mevcut sorunlarının çözüm önerilerini oluşturdular. Seçim süreci başladığında cumhurbaşkanı adayımız bu çözüm önerilerini ortaya koyacak.

ÜLKEMİZ İYİ YÖNETİLMİYOR

Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Biz 2018 seçimlerinden önce genel başkanımız ülkenin iyi yönetilmediğini, ekonomik kriz olduğunu söyledi iktidar da “Siz abartıyorsunuz öyle bir şey yok” demişti. Bugün geldiğimiz noktada ise Ak Partinin genel merkez ve il yöneticileri şuanda Türkiye’de bir ekonomik kriz olduğunu, ekonomik burhandan geçtiğimizi kabul ettiler ve bununla ilgili ardada seçime 5 ay kala milletimizin kronikleşmiş, derinleşmiş sorunlarına ve feryatlarına çözüm bulmaya çalışıyorlar. Mesela EYT düzenlemesi ülkemizde yaklaşık 12 yıldır konuşulan mesele. Bu konuyla ilgili sayın cumhurbaşkanımızın daha önceki açıklamaları ortada ama şimdi seçim sath-ı mailine girildiğinde, Ak Partinin oylarının erimeye başladığı, cumhur ittifakının erimeye başladığını gören irade ve yönetim EYT düzenlemesini çıkarttı fakat yasal düzenleme halen hazırlanmadı. Ama ben EYT düzenlemesinin tüm EYT’li vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü bu zaten gasp edilmiş bir hak.

TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK ORANI ÇOK YÜKSEK

Seçim stardı verilince büyük ihtimalle esnafa Kredi Garanti Fonundan piyasayı ve esnafı rahatlatmak amacıyla para pompalanacak, genel af çıkartılacak. Milletimiz özellikle memura, emekliye, asgari ücretliye verilen zamdan memnun değil. Ne işveren memnun nede çalışan memnun! Türkiye’nin reel gerçeklerine, rasyonel verilerine baktığınız zaman şuanda bir hanenin fakirlik sınırı 27 bin lira bandında. TÜİK rakamları, sendikaların açıkladıkları aylık fakirlik ve açlık sınırı. Bu 27 bin liraya ulaşan hane sayısı çok az. Şuanda Türkiye’nin ekonomik sorunları her geçen gün kötüleşiyor. Türkiye’nin dış borcu çok fazla! Türkiye’nin şuanda cari açığı var, Türkiye’de işsizlik oranı çok yüksek. Biz bu sorunları çözmek üzere adına Millet İttifakıyla güzel çalışmalara imza atacağız.

ZAMLI MAAŞLAR VATANDAŞIN CEBİNE GİRMEDEN ERİDİ

İşçiye, emekliye, memura bir zam yapıldı ama yapılan zamdan kimse memnun değil çünkü zamlı maaşlar daha vatandaşın cebine girmeden eridi. Verilen zam oranları vatandaşın derdine çare olmadı. En düşük emekli maaşı 5500 lira asgari ücret ise 8500 lira. Asgari ücretin 8500 lira olduğu bir ülkede en düşük emekli maaşının 5500 lira olmasının izahı olamaz. En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor. Çünkü adı üzerinde ‘asgari ücret’. Birde asgari ücrete yüzde 54 emekliye yüzde 30 zam yapılınca asgari ücretin altında maaş alan emekli sayımız bir hayli fazla oldu.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi