Düzce Belediyesi, içme suyu altyapısını köklü şekilde yenilemek için 45 milyon Euro bütçeli şehir şebekesi projesine başladı. İlk kazma, Aziziye Mahallesi’nde vuruldu. Proje kapsamında toplam 1.250 kilometrelik şebeke değiştirilecek ve şehir genelindeki arıza, kirlilik, kayıp-kaçak ve basınç sorunları kalıcı olarak çözüme kavuşacak.
ARITMA TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Projenin ikinci aşamasında Devlet Su İşleri (DSİ) kaynaklarıyla günlük 130 bin metreküp kapasiteli yeni bir arıtma tesisi inşa ediliyor. Son teknolojiyle donatılacak tesisin inşaatı planlanan takvim doğrultusunda sürüyor ve Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.
BAŞKAN ÖZLÜ: “DÜZCE TARİHİNİN EN BÜYÜK SU YATIRIMI”
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Arıtma sisteminin inşasına geçen yıl başlamıştık. Bunun yanında toplam 1.250 kilometre uzunluğundaki şehir şebekesi değişimine Aziziye Mahallesi’nden başladık. İnşallah önümüzdeki 22-30 ay içerisinde şehir şebekesini de yenilemiş olacağız” dedi.
ÇALIŞMALAR VATANDAŞI ETKİLEMEYECEK ŞEKİLDE PLANLANIYOR
Başkan Özlü, kazı ve boru döşeme çalışmalarının gündüz saatlerinde yapılacağını ve mahallelerde bozulan asfaltların yaz aylarında yenileneceğini belirterek, “Düzce’mize hayırlı olsun” dedi.



