2. Lig Beyaz grupta haftalar haftaları kovalıyor. 27 Ağustos’ta başlayan ligde 4 hafta geride kaldı. Cumartesi-Pazar günü oynanan maçlar neticesinde 3 takım 4’te 4 yaparak iyi bir sezon başlangıcı yaptı. Fire vermeyen bu takımları, İstanbul’dan Esenler Erokspor, Van’dan Vanspor FK, Aydın’dan Nazilli Belediyespor oluşturdu. Zirve ortağı 3 takımı, 10 puanla Diyarbekirspor izliyor. Deprem felaketinin izlerini üzerinden atan Diyarbakır temsilcisi, 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 2.Ligde en iyi sezon başlangıcını yaptı.

19 takımdan oluşan Beyaz grupta 4’üncü haftanın galip takımları, Yeni Mersin İdmanyurdu, Vanspor FK, Diyarbekirspor, Esenler Erokspor, Adıyaman FK, Nazilli Belediyespor ve Ankara Demirspor oldu. Kazananların 5’ini ev sahipleri, 2’sini konuk takımlar oluşturdu.

Hes İlaç Afyonspor-Zonguldak Kömürspor ve Ankaraspor-Bucaspor 1928 maçları, karşılıklı atılan golleri üzerine 1-1 berabere sona erdi. Bu 4 takım haftayı 1’er puanla kapattı.

Serik Belediyespor, Kırşehir Futbol SK, Kırklarelispor, 1461 Trabzon FK, Karacabey Belediyespor, Bursaspor ve Altınordu takımları haftayı puan sessizliğiyle noktaladı.

Bu neticeler üzerine Esenler Erokspor, Van Spor FK ve Nazilli Belediyespor 12’şer puanla, puantaj cetvelinin ilk 3 basamağını oluşturdu. Çift haneli puanlara ulaşan bu 3 takımın ardından 10 puanla çift haneye ulaşan Diyarbekirspor geliyor.

Puantajın geri kalan bölümündeki oluşan sıralama çok ilginç bir hal aldı. 5’inci Ankaraspor’dan 18’inci sıradaki Zonguldak Kömürspor’a kadar toplam 13 takım, 1 ila 7 puan aralığında 1’er puan farkla sıralandı. Altınordu 4’üncü hafta sonunda da henüz puanla tanışamadı.

Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?” Beyaz TV’de sesimiz oldu: “Benim emekçi takımım Zonguldakspor’un günahı ne?”

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’DAN İLK GOL, İLK PUAN

2. Ligde 8’inci sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor, 4’üncü hafta sonunda ilk gol ve ilk puanıyla tanıştı.

İlk haftayı maç yapmadan BAY geçtikten sonra 1461 Trabzon, Esenler Erok ve Hes İlaç Afyonspor’la karşılaşan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, bu maçlardan iki yenilgi, bir beraberlikle ayrıldı.

Trabzon ve Erok’la oynadığı ilk iki maçtan gol ve puan çıkaramayan Zonguldak Kömürspor, bu hafta Afyonspor deplasmanında ilk gol ve ilk puanıyla tanıştı. Kırmızı-Lacivertli takımın siftah golünü Fatih Bektaş kaydetti. 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan, 79’uncu dakikada yediği gol üzerine 1-1 berabere ayrılan Zonguldak Kömürspor, maç sonu buruk bir sevinç yaşadı.

4’üncü haftayı 1 puanla 17’nci sırada geçen ve zirve takımlarının tam 11 puan gerisinde kalan Zonguldak Kömürspor, 5’inci haftada saha ve seyircisi önünde Diyarbekirspor’la karşılaşacak. 23 Eylül Cumartesi  günü saat 15.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak maç, Elmas’ın bu sezon iç sahada oynayacağı ikinci iç saha maçı olacak.

SOR SERVİSİ

puan-6puan2-2puan1-6

Editör: Hüseyin EKİNCİ