Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin farklı bölgelerinde etkili olması beklenen yoğun yağışlar nedeniyle 23 kent için sarı kodlu sağanak uyarısında bulundu. Uyarı yapılan bölgeler arasında İstanbul, Antalya, Bolu, Bursa, Denizli, Kocaeli, Muğla, Sinop, Zonguldak, Yalova, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ, Bartın, Karabük ve Düzce yer alıyor.

Meteoroloji yetkilileri, bu bölgelerde beklenen sağanak yağışların hayatı olumsuz etkileyebileceğini ve vatandaşların gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti. Su baskınlarına karşı dikkatli olunması, sel riskine karşı hazırlıklı olunması ve sürücülerin yolda daha dikkatli seyretmeleri tavsiye ediliyor.

Hafriyatın dereden limana yolculuğu Hafriyatın dereden limana yolculuğu

Özellikle ulaşımın etkilenebileceği bölgelerde sürücülerin ani su birikintilerine karşı dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın bu tür hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını hatırlatıyor. Hava durumu ile ilgili güncel bilgilere ve uyarılara dikkat edilmesi, olası risklerin minimize edilmesine yardımcı olabilir. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu