Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhuriyetin kalkınmasında öncü rol oynayan, binlerce yıllık kadim tarihi ile nice uygarlığa ev sahipliği yapan, karaelmas diyarı Zonguldak’a gelmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zonguldak ziyaretleri kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Mithatpaşa Tünellerini inceleyen Bakan Karaismailoğlu, partisinin il başkanlığına gelerek partililerle bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Zonguldak Valiliğine yaptığı ziyarette Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın geçmişte kazma-kürekle yapılan yol çalışmasını anlatan tablo hediye etti. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise Zonguldak Kömürspor forması ile maden kültürünü anlatan madenci heykeli takdim etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ziyaretlerinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, partinin il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili eşlik etti.

Zonguldak-Kilimli yolunda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mithatpaşa Tünelleri yapım şantiyesinde yetkililerden brifing aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

TÜRKİYE BÜYÜK BİR LOJİSTİK SÜPER GÜÇ HALİNE GELDİ

“Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu üzerindeki Mithatpaşa Tünelleri yapım şantiyesinde sizlerle birlikteyiz. Zonguldak ilimize verdiğimiz hizmetleri, kazandırdığımız eserleri bir bir sizlerle birlikte ziyaret ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizde yaptığımız ulaşım ve haberleşme hizmetleri için hükümetlerimiz döneminde yaptığımız harcama, 914 milyar liraya yaklaşıyor. Bu bütçe aslında, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasına girmesine temel teşkil edecek bir altyapının oluşturulması, dünya ve bölgesi ile her anlamda bağlarının sağlamlaştırılması yolunda değerlendirilmiştir. Ulaşımın tüm modlarında ortaya koyduğumuz projeler sayesinde Türkiye’nin bugün bir lojistik süper güç haline geldiğini iftiharla söyleyebiliyoruz.

ZONGULDAK’TA YATIRIMLARIMIZA KARARLILIKLA DEVAM ETTİK

Kara Elmas diyarımız Zonguldak, Batı Karadeniz ‘in en önemli limancılık kentlerinden biri. Üretken ekonomisi ve çalışkan insanıyla ülkenin bütünsel kalkınmasına omuz veren Zonguldak’ta her daim yatırımlarımıza kararlılıkla devam ettik. İnşallah daha fazlasını da önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz. Zonguldak’ta bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları için 8 milyar 97 milyon liraya yakın bütçe harcadık. 2003 yılında Zonguldak’ta yalnızca 22 kilometrelik bölünmüş yol var iken, bölünmüş yol uzunluğunu 192 kilometreye çıkardık. Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu projemiz kapsamında yer alan Mithatpaşa Tünelleri de yapmakta olduğumuz önemli tünellerden. Bedeli 4 milyar 16 milyon liranın üzerindeki 43,2 kilometrelik bu bölünmüş yol projemizin kapsamında 2 adet köprülü kavşak ve 13 adet çift tüp tünel yer alıyor. Projede şimdiye kadar, 11 kilometre bölünmüş yol ile birlikte, 2 adet köprülü kavşağın yanı sıra, toplam 2.233 metre uzunluğundaki 3 adet çift tüp tüneli tamamladık. Tamamlanan tünellerimiz Aslankayası, Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 tünelleridir. Bu yol projemizde T-0 tünelinde çalışmalara devam ediyoruz. Bu büyük projemizi 2025 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”

KARAELMAS DİYARI ZONGULDAK’TA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYDUM

Mithatpaşa Tünelleri yapım şantiyesinin ardından Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,

“Cumhuriyetimizin kalkınmasında öncü rol oynayan, binlerce yıllık kadim tarihi ile nice uygarlığa ev sahipliği yapan, karaelmas diyarı Zonguldak’ta sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Öncelikle 8 Şubat’ta gerçekleştirilen 7.Olağan İl Kongresi sonrası Partimizin tüm kademelerinde gerek vazifelerine devam eden gerekse yeni görevlerine başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Rabbim, milletimizin ve Partimizin kutlu davasına gönül veren siz değerli arkadaşlarımın yar ve yardımcısı olsun. Halkımıza ve vatanımıza vereceğimiz nice hayırlı hizmetler için bizlere gayret ve kuvvet ihsan eylesin.

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN ALTYAPISINI KURDUK

Bizler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bu davanın gönül erleriyiz. Sorumluluğunu almış olduğumuz Ulaştırma ve Altyapı alanında bizlere nasip olan hizmetlerle, davamızın yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Hayata geçirdiğimiz atılımlar sayesinde bugün Türkiye eski Türkiye değildir. Sözde gelişmiş ülkelerin bize dayattığı senaryoları, kendilerince bize yakıştırdıkları rollerin hepsini reddettik. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak hedefine kitlenerek harekete geçtik. Türkiye’yi dünyaya bağlayan karayolları, demiryolları, denizyolları ve havayollarımızla, Gelişmiş haberleşme sistemlerimiz, internet teknolojilerimiz ve uydularımızla güçlü Türkiye’nin altyapısını kurduk. Önümüzdeki 10 yıllarda gelecek nesillerin çok daha zengin ve müreffeh bir Türkiye’de yaşaması için gereken temelleri attık.

ZONGULDAK’IN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 8 MİLYAR 100 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Allah’ın izniyle, daha nice eseri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda hayata geçireceğiz. Bu atılım içerisinde Zonguldak’ımızın da her daim önemli bir yeri olmuştur. Son 19 yılda Zonguldak’ın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 8 milyar 100 milyon Lira yatırım gerçekleştirdik. 2003’e kadar sadece 22 kilometre bölünmüş yolu vardı, 170 kilometre daha yaparak toplamda 192 kilometreye ulaştık. Yollarının sadece 16 kilometresi BSK kaplamalı iken, 177 km daha BSK kaplama yaparak toplamda 193 kilometreye yükselttik. Bartın’a, Bolu’ya, Düzce’ye bölünmüş yollar ile bağladık. Mithatpaşa Tünellerin bölge ulaşımının rahatlaması ve gelişmesi açısından önemi çok büyük. Yapımı devam eden Mithatpaşa tünellerimiz tamamlandığında Ankara ve İstanbul istikametinden gelen araçlar şehir içine girmeden Kilimli-Filyos Sahil Yolu güzergahına geçebilecek. Böylece hem kent içi trafik rahatlayacak hem de daha güvenli, kısa süreli ve konforlu bir ulaşım sağlanacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Aynı şekilde milletimizin 150 yıllık hayali Filyos Limanı ile de Zonguldak’ı Batı Karadeniz’in ana ihracat merkezi yapacağız. Tamamlandığında Karadeniz hinterlandının en önemli limanı olacak olan Filyos Limanı bu noktada Zonguldak’ı hak ettiği yere taşıyacak ve deniz ticaretinin merkezi yapacak.

ZONGULDAK’IN DEMİRYOLU AĞINI BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK

Zonguldak’ın demiryolu ulaşım ağı için de çok önemli projeler hayata geçirdik. Zonguldak Gar Binası’nın tadilatını yaptık. Irmak-Karabük-Zonguldak Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi ile demiryolunu ağını baştan aşağı yeniledik. Şimdi Irmak-Karabük-Zonguldak Elektrifikasyon Projesi ile hattı elektrikli hale getirecek çalışmalara başladık. Aynı şekilde Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesine İltisak Hattı Bağlantısı da sağlayacağız. Zonguldak için planladığımız her bir projemizin bölgenin ticaret, üretim ve turizm faaliyetleri potansiyelini katbekat artıracağına inanıyoruz.”

Konuşmanın ardından Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Devrek bastonu takdim etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zonguldak ziyaretlerini yapımı devam eden Uzunmehmet Camii inşaatı, Kozlu Köprülü Kavşağı ile Bülent Ecevit Üniversitesi Köprülü Kavşağını yerlerinde inceleyerek sonlandırdı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi