31 Mart seçimlerinde CHP’den Kozlu Belediye Başkanı seçilen Altuğ Dökmeci, belediye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye içerisindeki işçi alımları ve görevlendirmeleri sırasında yapılan usulsüzlükleri aktaran Başkan Dökmeci, Kozlu Belediyespor üzerinden de oyunlar oynandığını ifade etti.

“TEHDİTLER İLE İŞ YAPTIRILAN TEKNİK PERSONELLERDEN DE HABERDAR DEĞİLDİM”

Seçim sonrasında cenaze arabasına yakıt dahi bulunamayan bir belediye ile karşılaşacağını hayal etmediği söyleyen Altuğ Dökmeci, “Seçim akşamı her birimiz sevinç yaşarken ben üç aşağı beş yukarı karşılaşacağım tabloyu tahmin ediyordum. Ancak pazartesi sabahı cenaze arabasına yakıt bulamıyoruz telefonu ile uyanmak pek de tahminlerim içerisinde değildi. Ya da şehir dışı görevine gidecek olan bir personelin görev kağıdı imzalatamayacak kadar görevinden habersiz idari amirler olabileceğinden, tehditler ile iş yaptırılan teknik personellerden de haberdar değildim, olamazdım. Çünkü devletin en önemli kurumlarından belediyelerdeki çalışma sistemi ve ahlakını böyle öğrenmemiş ve görmemiştim. Mazbatamızı aldığımız 04.04.2024 günüden itibaren özverili bir şekilde ben ve meclis üyelerim çalışmalarımıza başladık.” Şeklinde konuştu.

Altuğ Dökmeci’nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

LİYAKAT KAYBOLMUŞ!

Kentten köye…  3 dil biliyor, her şeyi bırakıp Zonguldak’a geldi Kentten köye… 3 dil biliyor, her şeyi bırakıp Zonguldak’a geldi

Belediyede olan ve müdürlük vasıflarına sahip olan memur personelimizin onursuzlaştırılmış şeklide görev yerlerinden uzaklaştırılıp gölge müdür olarak itildiğini, bir kısım personelimizin liyakate bakılmaksızın görevlendirildiğini ki bu liyakat sahibi olmayan personellerin çok ciddi görevlere verilmek sureti ile belediyenin atar damarlarını kapatmak pahasına yerleştirildiğini tespit ettik.

Tespitlerimiz sonucunda liyakat sahibi deneyim ve devlet adamlığını doğru ve dürüst yapacaklarına umut ile baktığımız personellerimizi kurumsal yapıya uyacak şekilde görevlendirmeye çalıştık.

15 MÜDÜR GÖREVLENDİRİLDİ

Daha önceki demeçlerimde de söylediğim üzere belediyelerin kurumsal yapılarının doğru çalışır hale getirilmesi finansal bozunum ve ahlaki yapının düzelmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda bazı müdürlüklerimizi çalışmaktayız. Müdürlüklerimiz lav edilirken yeni kurarak sistemin çalışmasını sağlamaya İki başkan yardımcılığımızın altına 15 adet müdürümüzü görevlendirdik.

KURUMSAL BELEDİYECİLİĞİN İLK ADIMLARI ATILDI

Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü bir başkan yardımcımıza, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, İşletme İştirakler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü nü de diğer başkan yardımcımıza bağladık. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafıma bağlı olarak kurumsal belediyeciliğin ilk adımlarını atmaya başladık.

DİREKT BAŞKANA BİLDİRİLİYORDU

Vatandaşımız en ufak bir çöp problemini, su arızası problemini veya yol ile alakalı aksaklıkları direk başkana bildirme zorunluluğuna sokulmuş bir belediye devir aldık ne yazık ki. Ve yine ne yazık ki vatandaşımız görevliye ulaşamadığı bir belediyede başkana 3 ulaşamayacağını bile bile kapılarda saatlerce bekler halde devir aldığımız bir belediye ile karşı karşıyaydık. Artık vatandaşımızın emirinde belediye binamız içerisinde tüm daire müdürlerine oda tahsis ettik ve problemlerini direk müdürlere iletebilir çözümsüzlük halinde başkan yardımcılarına ulaşabilir ve doğru dürüst cevap alabilir hale getirmek için bütün gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Personelimizin mesai saatleri ile alakalı bazı değişiklikler yaparak daha verimli çalışma sağlanmasını planladığımız gibi personelimizin en verimli şekilde çalışabileceği müdürlüklere atanması konusunda da gerek müdürlerimiz gerekse gerekli çalışmalarımıza devam ediyoruz.

PERSONELE “SÖZLEŞME” ŞOKU!

Belediyemize seçim yatırımı ve tutsak gibi çalışması için geçici süreli personeller alınmış. Bu personellerimizin gizli saklı imzalatılan sözleşmelerinin süresi 30 Nisan da sona eriyor. Yüzde 90’ının sözleşme sürelerinin bittiğinden haberi özlük haklarından bilgileri bile yok. Ne yazık değil mi? Yapılmış olan bir planın parçaları olan bu personellerimiz bizim sayemizde öğrendikleri bu durum gerçekleşmek üzere.

KOZLU BELEDİYESPOR ARKA KAPI OLARAK KULLANILIYOR, VATANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Belediyenin kiracısı olan dükkanlarımızın belediyemizin kiracısı olamayacaklarını bilmediklerini biliyor musunuz? Ya da belediye sporun arka kapı olarak kullanıldığını biliyor musunuz? Ya da Belediyenin betonunun, demirinin vatandaşa peşkeş çekildiğini biliyor musunuz? Pardon bunu hep beraber öğrenmiştir.

Muhabir: Ersen Berk Çelik