AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karasu-Akçakoca-Zonguldak Demiryolu Projesi’nde önemli bir eşiğin aşıldığını duyurdu. Bozkurt, hattın Etüt, Proje ve Mühendislik Hizmetleri işinin ihalesinin yapıldığını ve kısa süre içinde yer tesliminin gerçekleştirileceğini açıkladı.

ZONGULDAK’TAN MARMARA’YA RAYLI ULAŞIM

Çift hatlı ve saatte 160 kilometre hıza uygun şekilde tasarlanacak olan bu modern demiryolu, Kocaali, Akçakoca, Alaplı, Ereğli, Çaycuma ve Bartın üzerinden geçerek Karadeniz’in sanayi ve ihracat potansiyelini Marmara ile buluşturacak.

SANAYİ VE LOJİSTİK KAZANACAK

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Erdemir ve Kardemir gibi sanayi devlerinin ürünleri, Karadeniz havzasından gelen yüklerle birlikte Marmara’ya çok daha ekonomik ve hızlı şekilde taşınabilecek. Ayrıca, İstanbul Boğazı’ndaki yük trafiğinin azaltılması da hedefleniyor.

Milletvekili Bozkurt yaptığı açıklamada:

Belediye çalışanlarına büyük müjde: %120 Sosyal Denge Tazminatı uygulanacak
Belediye çalışanlarına büyük müjde: %120 Sosyal Denge Tazminatı uygulanacak
İçeriği Görüntüle

“Bu hat yalnızca bir ulaşım projesi değil, Karadeniz’in ekonomik damarlarını canlandıracak stratejik bir adımdır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BÜLTEN