15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevinden ihraç edilen eski İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu, özel kliniğinde çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini cinsel istismarla suçlattığı iddiasıyla tutuklandı. Olayın ardından bazı aileler ise durumu kabullenerek itiraflarda bulundular.

Konu ile ilgili, Profesör Salih Zoroğlu’ndan şikayetçi olan bir annenin söyledikleri kan dondurdu. Anne ifadelerine şu cümlelere yer verdi:

“İlaç verip kızımızı benim, babasının ve ağabeyinin cinsel istismarına uğradığına ikna etti. Kızımıza oyuncak şeklinde kamera vererek evimize yerleştirtti. Kamerayı bulduk, hafıza kartında profesörün görüntüleri de çıktı.”

Bu açıklamanın ardından A.T. isimli bir sosyal medya kullanıcısı ise, “Etimesgut Lisesi’nde çalışırken babasının sürekli ilişkiye girdiği öğrencimiz vardı. Çocuk aylarca anlattı, sonra gerisini getirmekten korktu. Kendi olmazsa biz şikayetçi olacağımızı söyledik. ‘Hocam yapmayın, valla inkar ederim’ dediği için kalkışamadık.  Bu vakalar hiç böyle ailelerin anlattığı gibi çıkmayabilir.” diyerek, kötü bir anısına yer verdi.

Zonguldak’ta ise, , kızına (11) 14 kez cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan M. V. "İlk defa böyle şeyler yaşadım. Savcıya ifade verirken iddiaları kabul etmiştim. Daha önce suçlamaları kabul etmiş olsam da şimdi etmiyorum. İddialar doğru değil, hepsi iftira.” demişti. Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak sanığı 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Zoroğlu ile ilgili ülkeyi derinden sarsan olay, akıllara Zonguldak’ta yaşanan istismar olayını akıllara getirdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Belediye başkan adayının evinden 15 kamyon çöp çıktı Belediye başkan adayının evinden 15 kamyon çöp çıktı

ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret ZONSİAD'dan Çağlayan'a ziyaret

Gece egzoz, gündüz sinyal kolu anladınız siz onu Gece egzoz, gündüz sinyal kolu anladınız siz onu

Yardım çığlıkları apartmanı inletti Yardım çığlıkları apartmanı inletti

Atatürk’ün çıkarttırdığı yasa Atatürk’ün çıkarttırdığı yasa

Editör: Murat Barutçu