Zonguldak’ta, Haziran 2022’de kurduğu futbol akademisiyle altyapı futbolunda yerini alan Karaelmas Akademi Spor Kulübü, branş ve sporcu ağını genişletiyor. Siyah-Beyaz akademi, yeni nesil çocukların ilgi odağı olan basketbol branşını aktif hale getirirken, Haziran ayından itibaren 5 ila 15 yaş grubunu kapsayan yaz okuluyla temel basketbol eğitimlerine başlayacak.

Karaelmas Basketbol Akademi” adı altında faaliyet gösterecek basketbol yaz okulu, Marmara Üniversitesi Beden Eğitim ve Meslek Yüksek Okulu (BESYO) mezunu aynı zamanda 3’üncü kademe basketbol antrenörü Tevfik Onur Bayram’ın sorumluluğunda olacak.

Bayram idaresinde Zonguldak geneli başlatılacak taramalar neticesinde basketbola merak saran çocukları bünyesinde toplayacak olan akademinin temel eğitimleri sadece yaz okuluyla sınırlı kalmayacak. Yaz okulunun ardından devam edecek eğitimler sayesinde, yetenekleriyle ön plana çıkan çocukların gelişim süreci hızlandırılacak.

Elit düzeye gelinceye kadar devam edecek temel eğitimlerin ardından müsabık seviyeye ulaşacak küçük basketbolcular, yaş gruplarına göre oluşturulacak takımlarla alt yaş kategorilerinde düzenlenecek liglerde boy gösterecek.

Uzun vadeli projeyle birlikte basketbola yeni bir heyecan katacak olan Karaelmas Akademi Spor Kulübü, Zonguldak basketbol altyapısına canlılık katacağı gibi yeni yeteneklerin yetişmesine büyük katkı sağlayacak.

Futbol branşından sonra ikinci ana branş olarak açılacak basketboldaki temel amaç; belirli yaş aralığındaki çocuklara basketbolun bilgi ve tekniklerini öğretmek, resmi lisanslı sporcu kimliği altında müsabık oyuncu haline getirmek, basketbolu sevdirmek ve daha geniş kitlelere yaymak olarak açıklandı.

Öte taraftan, basketbolu sadece parkede oynanan bir oyun olarak görmeyen Karaelmas Akademi Spor Kulübü, çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunacak. Akademi çalışmalarıyla birlikte 5 ila 15 yaş aralığındaki çocuklar, profesyonel sporcu yaşamını küçük yaşlarda öğrenmeye başlayıp hayata geniş pencereden bakacak.

Bireysel antrenman uygulamalarının yanı sıra grup halinde yapılacak çalışmalar kapsamında çocuklar, sosyal anlamda gelişim kaydedip hem takım arkadaşlarıyla, hem de sosyal çevredeki yakın arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurarak hoşça vakit geçirecek.

Tüm bu temel ana unsurlar doğrultusunda Karaelmas Akademi Spor Kulübü, bünyesindeki tüm çocuklara kendine özgüven duygusunu aşılayıp başarıya endeksli sorumluluk almalarına kılavuzluk yapacak.

Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu! Beyaz grup bu sezon “KARA” grup oldu!

Önümüzdeki günlerde kapılarını açacak olan Karaelmas Basketbol Akademi’nin antrenman uygulamaları haftanın 4 günü yapılacak. Salon antrenmanlarıyla parkenin keyfini çıkaracak olan basketbolculara sağlanacak servis ve malzeme imkanlarından her hangi bir ücret alınmayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ