Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğu favori takımı Zonguldakspor Basket 67, ilk 6 haftalık periyodu yenilgisiz geride bıraktı. Potanın Elmasları, son olarak 6’ncı hafta maçında dün, güçlü rakibi Danilo’s Pizza Bursa Antspor’u 61-52 mağlup ederek üst üstte 6’ncı galibiyetini aldı.

Üzülmezspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki final ilk ayak maçına bölgesel hakem atandı Üzülmezspor ile Perşembe Belediyespor arasındaki final ilk ayak maçına bölgesel hakem atandı

Şampiyon takımın direkt olarak Kadınlar Süper Ligi’ne yükseleceği 16 takımlı ligde, 6’ncı hafta heyecanı yaşanıyor. Bugün 16.30’da oynanacak üç maçla tamamlanacak 6’ncı hafta sonucunda puantaj yeniden şekillenecek.

Haftanın maçını dün taraftarı önünde Bursa Antspor’la oynayan Zonguldakspor, 12-14, 19-14, 15-12 ve 15-12’lik periyotlar neticesinde 61-52’lik neticeye ulaştı. İki sayı geride tamamladığı ilk periyot dışındaki 2, 3 ve 4’üncü periyodu önde götüren Potanın Elmasları, sonuç olarak 8 sayılık farkla istediği galibiyete ulaştı.

Bu maçta 25 sayı üreten Sasha Goodlett en skorer isim oldu. Sasha’yı 17 sayıyla Betül Pehlivan ve 11 sayıyla Deniz Aygül izledi. Geri kalan diğer sayılar, Yaren Gündüz (5) ve Sevgi Güleç’ten (3) geldi.

6’ncı maç sonunda Sasha Goodlet toplam sayısını 117’ye çıkardı. Amerikalı, ligin en üretken ilk 5 oyuncusundan biri. Sasha’yla birlikte 80 sayıya sahip Deniz Aygül ile 78 sayısı bulanan Sevgi Güleç, Zonguldakspor’un en üretken isimleri olarak öne çıktı.

6’da 6’lık galibiyet serisi yakalayarak 12 puan toplayan Zonguldakspor Basket 67, kendisi gibi aynı puana sahip Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’la zirveyi paylaşıyor. +162 sayı averajına sahip Balıkesir ekibi, Zonguldakspor’dan 39 sayı daha iyi olduğu için lider unvana sahip. Temsilcimiz Zonguldakspor’un averajı ise +123. Potanın Elmasları 438 sayı üretip potasında 315 sayı gördü.

4'er gün arayla önce deplasmanda Yalova, akabinde de evinde Bursa sınavı veren, bu iki zorlu maçtan yüzünün akıyla çıkan Zonguldakspor Basket 67, böylelikle başarı grafiğini yukarıya çıkarmaya devam etti. Barış Güney ve öğrencileri, 7’nci hafta maçında Bodrum Basketbol’un konuğu olacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da oynanacak karşılaşmaya, Bodrum Spor Salonu’nda ev sahipliği yapacak.

SPOR SERVİSİ

BASKETPUANBASKET MAÇTAKVİM-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ