Milliyetçi Hareket  Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse yaptığı açıklamada, “Şehrimizdeki yatırımları incelemek üzere kentimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız  Adil Karaismailoğlu'nun Zonguldak programlarına MHP olarak iştirak ettik” dedi.

Demirköse açıklamasında, “Daha önce de bölgede yapılan bütün üst düzey ziyaret ve programlara da MHP olarak katkı sağladık.Filyos yatırımlarına ilave olarak doğalgaz çalışmaları da dikkate alındığında, Filyos bölgemizde ilk etapta 12 bin, 2030 da 50 bin, 2050 de 100 bin istihdam düşünülmektedir. Zonguldak yakın zamanda göç veren değil göç alan bir şehir olacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Terörle mücadelenin, pandeminin ve doğal afetlerin olumsuz etkisi,bütün dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkemize yansıması sonucu ekonomimizdeki durum dikkate alındığında Filyos bölgesindeki yatırımlar bölgemiz ve ülkemiz için umut olmaktadır. MHP olarak bütün bu yatırımlarda desteğimiz bulunmaktadır.

Filyos'taki yatırımcılar ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını görmekteyiz.

Bu konuda daha önce gündeme getirdiğimiz ve yetkili makamlara raporlayarak verdiğimiz, MHP Genel Merkezimizin de yakından takip ettiği Filyos bölgesinde ihtiyaç olan kalifiye eleman için meslek liselerinin çırak eğitim kurumlarının ve üniversitelerin eğitim fakültelerinin ivedilikle hazırlık yapması konusunun önemi daha da artmıştır. Gündemde tutup takip ettiğimiz bu konuda Devletimiz çalışmalar başlatmış olup, halkımızın da duyarlı olması gerekmektedir.

Üreten bir toplum olmak için her meslek grubunda eğitimli insan gücüne ihtiyaç vardır. Zonguldak yakın zamandan göç veren değil göç alan bir şehir olacaktır. Ailelerimiz, meslek konusunda çocuklarını bu konuya göre yönlendirip teşvik etmelidir.

Yatırımlara sahip çıkmalı, istihdamdaki ihtiyaç olan elemanların yetişmesi için bölgemizdeki eğitim kurumlarına öğrenci yönlendirmede öncelikle bölge insanımız hassasiyet gösterilmelidir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi