2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un hafta başında gerçekleştirdiği kongreyle birlikte 29 kişiden oluşan yeni yönetim kurulu, mali istikrarı sağlama adına kolları sıvadı.

İlk gelir kaynağını kendi arasında oluşturacağı para havuzuyla sağlayacak olan yönetim, ardından isim sponsorluğu, forma göğüs reklamı, forma satışı, saha içi reklam panoları, şeref tribününde kişiye özel VİP koltuk ve kombine kart projeleriyle gelir elde edecek. Önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek bu projeler, kısa ve uzun vadede karşılık bulması halinde mali kriz içindeki yönetimin yükünü biraz olsun hafifletecek.

SADECE BİR FUTBOLCUNUN MALİYETİ

1 İLA 1,5 MİLYON TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Yükselen ekonomi piyasasına bağlı olarak 2023-2024 sezonu öncesi hızlı bir şekilde artış gösteren futbolcu maliyetleri, otopark dışında sabit geliri olmayan Zonguldak Kömürspor Kulübü’nü bir hayli zorluyor. Geçen sezon ki mevcut 6-7 futbolcu dışında tamamen dağılan kadroyu yeniden oluşturacak olan kırmızı-lacivertli yönetimin, ilk etapta en az 10 transfer yapması gerekiyor.

Söz konusu transferlerin yapılabilmesi için Zonguldak Kömürspor’a acil olarak 10 ila 15 milyon TL arasında para gerekiyor. Hali hazırda kasası bomboş olan Zonguldak Kömürspor Kulübü, ne yapıp edip kısa süre içinde bu parayı temin etmek zorunda.

MALİ DESTEK VERİLMESİ GEREKİYOR

Futbolcu pazarında 1 milyon TL’den başlayarak 6-7 milyon TL’ye kadar çıkan transfer ücretlerini karşılamakta zorlandığı için transfer dosyasını henüz açamayan Zonguldak Kömürspor yönetimi, uçuk rakamların dolaştığı piyasadan ciddi manada şikayetçi.

EĞER BU TAKIM KÜME DÜŞERSE, ZONGULDAK KÜME DÜŞER?

Transfer maliyetlerinin hesap edilen rakamları aşması üzerine çıkış yolu arayan Zonguldak Kömürspor Kulübü, Vali Mustafa Tutulmaz, milletvekilleri, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil’den yardım eli bekliyor. Mali krizi çözüme kavuşturmaya yönelik şehrin önde gelen isimlerine umut bağlayan yönetim, sağlanacak destekle birlikte gündeminde yer alan transferleri gerçekleştirmenin umudunu taşıyor.

Mevcut şartlar altında yeni sezon transfer bütçesini oluşturması mümkün gözükmeyen Zonguldak Kömürspor yönetiminin, destek konusunda önümüzdeki hafta şehir turuna çıkması bekleniyor.

Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Alan’dan başlayıp Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Yeşil’le devam edecek ziyaretler kapsamında, kulübün içinde bulunduğu durum hakkında brifing verilip çözüm odaklı destek yolları aranacak.

Transfer için gerekli parayı önümüzdeki bir haftalık süreçte temin etmek zorunda olan Zonguldak Kömürspor, aksi durumda transfer işini bir hayli zora sokacak. Bu durumda zaten elinde futbolcu kalmayan 2. Lig ekibi, aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Ligi büyük bir riske atacak.

26 Ağustos’ta başlayacak lige 1,5 ay kala ön görülen risk boyutunun daha fazla büyümemesi için, şehri temsil edebileceği en iyi ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor’a sabit gelir kaynağı ile maddi anlamda destek sağlanması gerekiyor.

İSİM SPONSORLUĞUNU DEVREYE SOKMALIYIZ

İsim sponsorluğu ile forma göğüs, sırt ve kol reklamları, Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne kısa vadede çıkış yolu olabilir. Takımın bir sezon boyunca anılacağı isim sponsorluğu, gelinen noktada Süper Lig başta olmak üzere 1, 2 ve 3. Lig kulüplerinin başvurduğu en temel yollardan biri. Bu projeye, kentte faaliyet gösteren dev holding, fabrika ve şirketler destek olabilir. Zira forma göğüs, sırt ve kol reklamları da bu dönemde bütçenin olgunlaşması adına önemli destek hamleleri olarak görülebilir.

Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı! Buyrun finale... Ereğli için ligde kalma, Yenimahalle için şampiyonluk maçı!

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ