2. Lig Beyaz grupta 26’ncı haftada, yeni teknik direktör Barış Şeref yönetiminde zorlu Mersin İdmanyurdu deplasmanından 1 puan çıkaran Zonguldak Kömürspor, puanını 16’ya çıkarsa da hala küme düşme potasında yer alıyor. Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin 1 puan aldığı haftada, düşme potasının hemen bir basamak üzerinde 15’inci sırada yer alan Altınordu’nun Adıyaman’ı 3 puanla geçmesi, Zonguldak Kömürspor için hiç iyi olmadı. İzmir ekibi, bu galibiyet üzerine Zonguldak Kömürspor’la aradaki puan farkını 7’ye çıkardı. Bu fark, 14’üncü Serik Belediyespor’la 10, 13’üncü Beyoğlu Yeni Çarşıspor’la 12.

4 takımın küme düşeceği ligde, mevcut puan tablosunda Serik Belediyespor ile Beyoğlu Yeni Çarşıspor’u şimdilik yakalama şansı çok zor görünen Zonguldak Kömürspor’un, BAY hakkını kullanan Altınordu’ya aradaki puan farkının daha fazla açılmasına izin vermemeli.

Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor’un 27’nci haftada evinde Karacabey Belediyespor’la oynayacağı maçla birlikte galibiyet serisine başlaması gerekiyor. Rakiplerin öyle ya da böyle galibiyet almayı başardığı grupta, Kırmızı-Lacivertli takımı küme düşme potasından ancak seri galibiyet puanları kurtarabilir.

Bundan sonraki süreçte ligdeki kaderini kendisi belirleyecek Zonguldak Kömürspor’un önünde final niteliği taşıyan 12 karşılaşma var. Kırmızı-Lacivertli takım, 6’sı iç sahada, 6’sı deplasmanda oynayacağı bu maçlardan minimum 20 puan çıkarmak zorunda. Bu rakamın altında kalınması halinde, Zonguldak Kömürspor’un düşme potasından kurtulması mümkün gözükmüyor.

SON 12 MAÇ KİMLE VE NEREDE?

Zonguldak Kömürspor kalan 12 haftalık periyota, iç sahada Karacabey Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Bursaspor, Adıyaman FK ve Kırşehir FK ile karşılaşacak.

Elmas’ın deplasman maçları ise, sırasıyla Ankaraspor, Altınordu, Ankara Demirspor, Bucaspor 1928, Serik Belediyespor ve Kırklarelispor’la.

Kırmızı-Lacivertli takımın kaderinin çizileceği son 12 maçın takvimi şöyle:

27. HAFTA (25 Şubat): Zonguldak Kömürspor-Karacabey Belediyespor 28. HAFTA (2 Mart): Ankaraspor-Zonguldak Kömürspor

29. HAFTA (6 Mart): Zonguldak Kömürspor-Nazilli Belediyespor

30. HAFTA (10 Mart): Altınordu-Zonguldak Kömürspor

31. HAFTA (17 Mart): Zonguldak Kömürspor-Beyoğlu Yeni Çarşıspor

32. HAFTA (24 Mart): Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor

33.HAFTA (3 Nisan): Zonguldak Kömürspor-Bursaspor

34. HAFTA (7 Nisan): Bucaspor 1928-Zonguldak Kömürspor

35. HAFTA (14 Nisan): Zonguldak Kömürspor-Adıyaman FK

36. HAFTA (21 Nisan): Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor

37. HAFTA (28 Nisan): Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Futbol

38.HAFTA (4 Mayıs): Kırklarelispor-Zonguldak Kömürspor)

ELMAS 1-0’LIK YENİLGİNİN RÖVANŞINDA

KARACABEY’LE OYNAYACAK

Zonguldak Kömürspor, 27'nci haftada 25 Şubat Pazar günü saha ve seyircisi önünde Karacabey Belediyespor’la, ilk yarıda deplasmanda aldığı 1-0’lık yenilginin rövanşına çıkacak. Hatırlanacağı üzere, 8’inci haftada Bursa’da oynanan 90 dakika, Ersel Aslıyüksek’in 22’nci dakikada attığı golle ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

Rövanş mücadelesinde ilk yarıdaki yenilginin hesabını kapatmak isteyen Zonguldak Kömürspor, yarından itibaren hafta sonuna kadar sıkı bir hazırlık çalışması içine girecek.

Zonguldak Kömürspor’dan son dakika açıklama... “Bu işin peşini bırakmak yok” Zonguldak Kömürspor’dan son dakika açıklama... “Bu işin peşini bırakmak yok”

27’NCİ HAFTADA KİM KİMLE KARŞILAŞACAK

Beyaz grupta 27’nci hafta karşılaşmaları 24-25 Şubat tarihleri arasında oynanacak. Karşılaşmalara, İzmir Buca, Adıyaman, Afyon, Zonguldak, Trabzon, Kırklareli, Kırşehir, Antalya Serik ve İstanbul ev sahipliği yapacak. Bursaspor haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

24 ŞUBAT CUMARTESİ

Saat 14.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Ankara Demirspor

25 ŞUBAT PAZARTESİ

Saat 13.00 Kahta İlçe Stadı: Adıaman Futbol-Beyoğlu Yeni Çarşıspor

Saat 14.00 Afyon Zafer Stadı: Hes İlaç Afyonspor-Diyarbekirspor

Saat 14.00 Karaelmas Kemal Köksal Stadı: Zonguldak Kömürspor-Karacabey Belediyespor

Saat 14.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: 1461 Trabzon-Zonguldak Kömürspor

Saat 14.00 Kırklareli Atatürk Stadı: Kırklarelispor-Ankaraspor

Saat 14.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Futbol SK-Nazilli Belediyespor

Saat 14.00 Serik İsmail Oğan Stadı: Serik Belediyespor-Altınordu

Saat 14.00 Esenler Erok Stadı: Esenler Erokspor-Vanspor

Bursaspor (BAY)

SPOR SERVİSİxpo

Editör: Hüseyin EKİNCİ