Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesine anında reaksiyon göstererek Zonguldak Kızılay’ı tarafından yardım ekibi gönderildi.

İlk etapta sıcak yemek dağıtımında kullanılmak üzere Kızılay İkram Aracı’nın Hatay’a doğru yola çıktığını söyleyen Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı, bölgeye yardım için diğer hazırlıkların acilen sürdürüldüğünü söyledi.

Murat Kanlı, bölgeye yardım için öncelikle kan ihtiyacını karşılamak için vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Kanlı: “Böylesine büyük bir afette kan stoklarının yeterli olmayacağı aşikardır. Vatandaşlarımızın kan bağışına öncelik vereceklerinden şüphem yok.  Bunun yanı sıra, kış mevsiminde olduğumuz için bölgede ısınma ve barınma ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz.

Afet bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşlarımız,  Kızılay aracılığı ile battaniye ve ısıtıcı yardımı yapmaları da önemli. Yalnız hayırsever vatandaşlarımızdan bu malsemelerin yeni (sıfır) olmasını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki her durumda olduğu gibi; Zonguldak halkı tüm Türkiye gibi afet bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım için tek yürek olacaktır" dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu