Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak il genelinde merkezi hükümetin yaptığı çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Zonguldak il genelinde yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, çalışmaların sonunda Zonguldak’ın daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olacağını ifade etti.

Yapılan çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin Zonguldak’a vermiş olduğu önemi gösterdiğini belirten Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK-EREĞLİ YOLU ÜNİVERSİTE KAVŞAĞINA KADAR TAMAMLANDI

“Karayolu çalışmalarımız kapsamında Zonguldak-Ereğli yolu tamamen bitti, çizgiler çizildi, bariyerlerde bitmiş vaziyette. Bir tek üniversite kavşağının olduğu yerde üstgeçit ve kavşak düzenleme çalışması var. Devrek-Ankara karayolunda da yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışıyor. Bir taraftan asfalt kazınıyor diğer taraftan da asfalt dökülüyor. Şehir merkezine geldiğimizde tüneller noktasında Mithatpaşa 1-2 tünellerinde betonlama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Uzunkum mevkiinde ışıklandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor. Aynı zamanda Uzunkum’dan Kilimli tarafına geçişte yapılacak olan kavşak ve tünelle ilgili çalışmalarda başlamış durumda. Buradaki hedef 2021 yılı sonuna kadar Kilimli’ye kadar olan kısmın tamamen bitirilmesidir. Burada da yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışıyor.

ÇATALAĞZI-FİLYOS ARASI KARAYOLU MALİYETİ 1,5 KATRİLYON

Uzunku-Kilimli arası bitecek ama çalışmalar bitmeyecek. Çatalağzı tarafına yapılacak olan çalışma için her şey hazır büyük ihtimalle 2021 yılı sonunda Çatalağzı’na ve santrallerin olduğu yere kadar yol çalışmalarımız bitmiş olacak. Çatalağzı’ndan Filyos’a kadar olan kısım için 1,5 katrilyon gibi bir maliyeti olan projeden bahsediliyor. Filyos’un hayata geçeceği tarihi düşünürsek çok önemli bir çalışma olduğunu görüyoruz. İnşallah bu çalışma 2023-2024 yılları arasında bitmiş olacak. O tarihte bitmiş olan projenin çalışmaya başlaması ile Filyos’ta limana ulaşma noktasında hem tren yolu hem de karayolu çalışmaları önemli. Filyos Limanının Karadeniz’in en büyük liman sahası olması ve arkasındaki endüstri sahası olmasıyla beraber önümüzdeki yıllarda Karadeniz ve Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelecek. Bakanımızın daha önceki günlerde açıkladığı gibi doğalgaz ile ilgili gemimizin ihtiyaçlarını karşılayan lojistik Liman şeklinde görev yapmaya başladı. Bunlar bölgemiz için önemli çalışmalar ve Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizin Zonguldak’a vermiş olduğu önemi gösteriyor.

ZONGULDAK BELEDİYESİ HERYERİ ŞANTİYE ALANINA ÇEVİRDİ

Hastane inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hastanemiz önümüzdeki sene bu aylarda hizmete açılmış olacak. Cumhurbaşkanımızın her daim takip etti cami inşaatımız 2021 yılının Mart-Nisan aylarında bitmiş olacak. Belediyemizin yaptığı sahil projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Lavuar Alanının ihalesi yapılacak. Belediyemizin asfalt çalışmaları Üzülmez tarafında başladı ve bitti şu anda Terminal Kavşağı ile Uğur Mumcu Kavşağı arasında asfalt çalışmasına başladılar. Mahallelerimizin her yerinde parke çalışmaları ve kanal çalışmaları devam ediyor. Belediyemiz her yeri şantiye alanına çevirmiş vaziyette çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaların hepsi insanların şehirde daha mutlu, daha huzurlu olabilmesi için yapılan çalışmalar. Burada vatandaşlarımızdan tek ricamız biraz sabırlı olmalarıdır. Çünkü bu çalışmalar yapılırken bazı sıkıntılar çekiliyor. İnşallah bu sıkıntıların sonunda Zonguldak daha güzel bir kent olacak. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen milletvekillerimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız haftanın 1-2 günü Ankara’da bakanlıklarda işlerini takip ediyor ve buradaki çalışmaların daha hızlı olmasını sağlıyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi