Ayakkabı tamircisi Mehmet Altıntaş, “Ayakkabı fiyatlarının artması nedeniyle insanlar yeni ayakkabı almak yerine eskiyi getirip tamir ettiriyor” dedi.

Yükselen ayakkabı fiyatları karşısında tasarruf etmek isteyen vatandaşlarımız yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettiriyorlar diyen ayakkabı tamircisi Mehmet Altıntaş, şunları söyledi:

VATANDAŞ ESKİ AYAKKABISINI BIRAKTIĞI YERDEN ÇIKARDI TAMİR ETTİRİYOR

“Mesleğime 1983 yılında çırak olarak başladım 1993 yılında kendi işyerimi açtım yaklaşık 40 yıldır bu mesleğin içindeyim. Eskiden ayakkabı tamirinden çok kişiye özel ayakkabı yapıyorduk şimdi ise ayakkabı tamiri arttı kişiye özel ayakkabı yapımı yok diyecek kadar az! Eski günlere nazaran tamir, yama, ayakkabı tabanı değişimi, dikişler arttı. Ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşlarımız evlerinin bir köşesine, kömürlüğüne, depolarına, dolabına, baza altına bıraktıkları eski ayakkabılarını çıkarttılar onları tamir ettiriyorlar. Evde beğenip te kullanılmayan ayakkabılar artık çok değerli oldu. Bazı ayakkabılar için tamir etmeye değmiyor ama vatandaş ısrarla “sen yap ustam ben giyerim” diyor.

HERKES EKONOMİSİNE GÖRE HAREKET EDİYOR

Bazı ayakkabıları tamir etsen bir türlü etmesen bir türlü ama biz müşterilerin dediğini yapmakla mükellefiz. Babalar ayakkabıyı getirip “tamir et yenisini alamam diyor” çocuk “ben dikişli ayakkabıyı giymem” diyor. Sonuçta herkes ekonomisine göre hareket ediyor ama ayakkabı tamiri son zamanlarda oldukça arttı. Ekonomik yönden yeni ayakkabı alamayan, bütçesi yetmeyen vatandaşlar eski ayakkabısını tamir ettirip giymeyi tercih ediyor. Hal böyle olunca ayakkabı tamirciliği mesleğinin önemi de ortaya çıkmış oldu ama alttan çırak yetişmiyor. İleriki yıllarda vatandaşlarımız ayakkabısını tamir ettirecek usta dahi bulamayacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin