Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, artan enflasyon rakamları nedeniyle yoksulluğun arttığını işaret etti.

İnsan onurunun uygun bir hayatın asgari şartların sağlanması için yoksullukla mücadele edeceklerini belirten Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, açıklamasına şöyle devam etti:

VATANDAŞIMIZ TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE DAHİ ULAŞAMIYOR

“Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdik. Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiğini, Türkiye’de yoksulluğun arttığını gördük. Türkiye istatistik kurumunun açıkladığı enflasyon rakamlarına göre 2023 yılı ocak ayında tüketici fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 6.65 bir önceki yıla göre ise yüzde 57,68 arttı. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon araştırma grubu (ENAG) ise ocak ayı için Enflasyonu yüzde 9.26 yıllık enflasyon için de yüzde 121,62 olarak açıkladı. Açıklanan rakamlar, ülkemizin artan yoksulluğunu, hayat pahalılığı gösteriyor. Vatandaşımız temel gıda ürünlerine dahi ulaşamıyor. Ortada ciddi bir sorun var. Devlet, vatandaşın yaşam standartlarını yükselmekle yükümlüdür.

YOKSULLUKTA KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ

İnsanı gelişmişlik standartlarının toplumun her bir bireyin kamu idaresi tarafından sunulması sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir. Hayvancılığın başkenti Erzurum da vatandaşımız ucuz et alabilmek için soğuyan havaya rağmen saatlerce kuyruk bekleniyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. 14 Mayıstan sonra sorunları çözeceğiz. Yokluğu, yoksulluğu bitireceğiz. Partimizce ülkemizin sorun odaklı olarak uygulanan sosyal politikalar uygulamalarını terk ederek, evrensel sosyal politika ilkelerinin başında gelen hak temelli yapıya dönülecektir. İnsan onuru na uygun bir hayatın asgari şartlarını sağlaması için yoksullukta kararlıkla mücadele edeceğiz.” Haber Merkezi

Editör: Seçkin