Kırmızı-Lacivertli renklerle iyi bir sezon başlangıcı yapan Mustafa Dalcı’nın bu hafta rakibi oldukça zorlu. Kadrosunda önemli isimler bulunduran Ankara Demirspor karşısında puan arayacak Dalcı, taktik idmanda futbolcularına güvenini ortaya koyarak, rakipten çekinmediklerini kaydetti.

ZONGULDAK Kömürspor teknik direktörü Mustafa Dalcı, ilk 3 maçlık yenilmezlik serisini 4’üncü lig sınavında sürdürmek istiyor.

İlk kez görev yaptığı 2. Lig ekibiyle sezonun ilk 3 haftasında İnegölspor, Niğde Anadolu FK ve Ergene Velimeşe’yle oynadığı maçları yenilgisiz geçen Dalcı’nın 4’üncü hafta rakibi oldukça zorlu. İlk 3 haftayı dişine göre rakiplerle geride bırakan Kırmızı-Lacivertli hoca, ilk kez güçlü bir rakip karşısında puan mücadelesi verecek.

Haftaya 3 maçlık yenilmezliğin moral-motivasyonuyla başlayan Kömürspor’un teknik patronu, Salı gününden bu yana uyguladığı saha antrenmanlarını puan üzerine yoğunlaştırdı. Rakiple ilgili yaptığı analizler doğrultusunda taktik stratejiler geliştiren hoca, kusursuz bir uygulama safhası geçirdi.

Perşembe günü gerçekleştirilen antrenmanda kenardan ve cepheden gol üzerine pratik çalışmalar üzerinde duran Mustafa Dalcı, ardından çift kale provada kafasındaki ilk 11’e son şeklini verdi. Geniş ve alternatifli bir kadroya sahip olan hoca, sahada en iyi verimi alabileceği kadro üzerinde birçok kez denemelerde bulundu. Rakibin yaş ortalamasının yüksek olmasından faydalanıp hızlı oyunla neticeye varmak isteyen hoca, bu oyun formatına uygun futbolcularla farklı sistematik uygulamalar geliştirerek rakibe göre uygun ideal kadroyu bulmaya çalıştı.

Özverisi yüksek bir çalışma haftası geçiren futbolcuların hırs ve isteği sevindiriyor

PERFORMANSTAN MEMMUN

Mustafa hoca, hafta boyunca sürdürülen antrenman çalışmalarında ortaya konulan performanstan son derece memnun. Futbolcularla her fırsatta yakın kontak kurarak maçın önemine dair motivasyon konuşmaları gerçekleştiren Dalcı, bu konuşmaların karşılığını saha çalışmalarında en yüksek verimle aldı. Özverili bir çalışma haftası geçiren futbolcular, hocanın puan isteği doğrultusunda performans seviyesi yüksek bir antrenman haftası geçirdi. Performansla birlikte kendisini gösteren hırs, azim ve isteğin Cumartesi günü skora +1 ya da +3 puan olarak yansıması bekleniyor.

Forma rekabetiyle birlikte futbolcuların yükselen performanslarından memnun olan teknik patron Dalcı, “Hazırlık yönünden çok iyi bir hafta geçirdik. Takım halinde özverili çalıştık. Rakibimiz grubun iyi takımlarından biri olabilir. Biz de iyiyiz. 3 maçtır yenilmiyoruz. Bu durum bize artı motivasyon sağlıyor. Takım olarak ne istediğimizin farkındayız. Rakipten çekinmiyoruz. Gözümüzde de fazla büyütmüyoruz. Fakat yine de temkinliyiz. Analizlerimizi yaptık, rakibin eksi yönleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Takımıma güveniyorum. Evimizde puan ya da puanlar alacak güçteyiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi