Kilimli Belediyespor’un şampiyonluğuyla sona eren Süper Amatör Ligde, Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynayacak takımın belirleneceği Play-Off’ta, Yenimahallespor ile Mavi Şimşekspor rövanşta karşı karşıya geldi.

İlk maçı 2-1 kazanan ve Çatalağzı deplasmanına bu skorun avantajıyla giden Yenimahallespor, 1-0 yenik duruma düştüğü maçı son dakika golüyle kurtardı. 1-1'lik skor üzerine Yenimahallespor, ikili averaj üstünlüğüyle adını finale yazdırdı.

ALİ EFSAT YİNE ATTI

Geçen hafta Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanan ilk maçta sakat sakat forma giymesine rağmen iki gole imza atarak takımını rövanşı avantajlı taşıyan golcü Ali Efsat Aydın, Çatalağzı Ümit Saka sahasında final niteliği taşıyan maçta yine sahne aldı.

Tecrübeli ayak, son dakikada takımı 1-0 mağlup durumdayken ön plana çıkarak rakip ağlara klas bir gol bıraktı. Bu golle birlikte Yenimahallespor, karşılaşmayı uzatmaya götürmeden direkt tur atlayan taraf oldu. Yarı finalin her iki maçında attığı 3 golle takımını sırtlayan Ali Efsat Aydın, Zonguldak amatör futbol camiasında günün en çok konuşulan ismi oldu.

FİNALDE RAKİP DEVREK

Ligdeki istikrarlı gidişatını Play-Off’ta da sürdüren Yenimahallespor, Play-Off finalinde Devrek Belediyespor’un rakibi oldu. Şampiyonluğu Kilimli Belediyespor’a kaptıran Devrek Belediyespor, bilindiği üzere yönetimin aldığı karar üzerine Play-Off’tan çekildi. Geçen hafta alınan karar henüz resmiyete dökülmese de, futbolcuları memleketlerine giden takımın finale çıkmasına ihtimal verilmiyor. Bu doğrultuda Yenimahallespor, hükmen kazanacağı iki maçın ardından Play-Off birincisi olarak Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacak.

Ereğli ekibinin baraj maçındaki rakibi, Bölgesel Amatör Ligde normal sezonun ardından oluşacak puan durumuna göre, ya Alaplı Belediyespor, ya da Ereğli Belediyespor olacak.

Bu iki takımdan biriyle tarafsız saha olarak belirlenen Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynanacak tek maçın kazanılması halinde Yenimahallespor, adını yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige yazdıracak.

Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz” Sinan Engin, Zonguldak Kömürspor’un hakkını savunmaya devam ediyor... “Bu işin takipçisiyiz”

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ