Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır liste fiyatının üzerinde satılmamasına yönelik düzenleme bugün yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2024 tarihine kadar sürecek olan uygulamaya uymayanlara 300 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Fakirin ümidi Fakirin ümidi

Ulusal basında yer alan habere göre İkinci el araçların, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanamamasına ilişkin kısıtlama, bugün uygulanmaya başlandı.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki stokçuluk, fahiş fiyat uygulamaları, spekülatif fiyat artışlarıyla mücadele kapsamında son dönemde art arda adımlar attı. Bakanlık, aldığı tedbirlerin yanında denetimlerini de yoğunlaştırdı. Ticaret Bakanlığı, 6 Temmuz'da İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yaparak, ikinci el araçların üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirdi. Bugün itibarıyla yürürlüğe girecek bu uygulama, tüm gerçek ve tüzel kişilerin bireysel ve ticari ilanlarını kapsayacak. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu