İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrasında KYK borçları ile ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Tabiki biz bu açıklamayı olumlu buluyoruz fakat çekincelerimizi ve de bizim parti olarak düşüncelerimizi de bu güne kadar kamuoyuna ifade etmiştik. Bir kez daha tekrarlamakta yarar görüyoruz” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Maalesef hükümet önce bazı konuları sorun haline getiriyor, daha sonra muhalefet gündeme getirip söylediği takdirde bunları da sanki kendisi çözüm bulmuş veya çözüyor muş gibi bir takım beyanlarda bulunuyor” diyerek şunları söyledi:

“Tabiki bu belki bu sorunların çözülmesi anlamında iyi oluyor, vatandaşımızın lehine oluyor ama kamuoyunun da gözlerinden şu kaçmıyor o da sorun haline getirdikleri konuyu muhalefet dile getirince çözmeyi bir alışkanlık haline getirdiler. Amaç eğer iktidarsa, iktidar bunu kendisi tespit eder, sorun haline getirmeden kendisinin çözmesi lazım. Halbuki bugüne kadar bunun hep tersini gördük ve KYK konusu da bu örneklerden bir tanesi.

Bildiğiniz üzere Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener bundan bir müddet önce grup toplantısında da ifade etmişti. Biz gençlerle yaptığımız sohbetlerde de ifade ediyorduk, o da şu şekilde bizim görüşümüz.

Biz borçların hiç birinin ödenmesini, yani ana para da dahil, faiz de dahil bunun ödeme anlamında parasal olarak gençlerimizi sorumluluk altına sokmadan biz sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklarımızın kamuda bu görevleri üstlenmek sureti ile yerine getirmelerini ve bunun karşılığında da o borçların ortadan kaldırılmasını proje olarak kamuoyuna açıkladık.

İYİ PARTİ OLARAKK BİZ PROJELERİMİZ İLE HAZIRIZ

Şunu demek istiyoruz; biz ana para veya faizin alınması, alınmaması, faizin ortadan kaldırılması değil bunların hiç birinin alınmaması çocuklarımızın örnek olarak söylüyorum; İngilizce bölümünden mezun olan çocuğumuz varsa bu çocuğumuz bir okulumuzda sosyal sorumluluk olarak İngilizce dersi verebilir ve borcunu da bu şekilde ödeyebilir veya bir Ziraat Fakültesi’nden mezun olan bir gencimiz borcunu devlete ait veya devletin göstereceği Tarım Müdürlüğü’nün bir projesinde yer almak suretiyle bir proje karşılığı bunu yerine getirmiş olur. Yani biz gençlerimize herhangi bir ücret külfeti getirmeden bunların çözülebileceğini savunduk ve hala savunmaya da devam ediyoruz. Onun için biz diyoruz ki, muhalefetin, bakın hani bazıları diyor ya işte ‘projesi yok, işte bunlar gelince ne yapacak’ halbuki İYİ Parti olarak biz projelerimizle hazırız. Bunları her vesileyle kamuoyuna duyurusunu yapıyoruz ve herkese de buradan bir çağrıda bulunuyoruz, şu anki kötü yönetim gittiği takdirde insanlarımız her yönüyle nefes alacak ve bugün belki sorun olarak gördükleri pek çok şeyi kısa süre içerisinde çözümlenmiş olduğunu ve kendilerinin pek çok yükten kurtulmuş olacaklarını görecek, hissedecekler ve yaşayacaklar.

Onun için biz diyoruz ki, az kaldı ve inşallah milletimizin önüne sandık geldiği zaman milletimiz en güzel cevabı mevcut hükümete sandıkta verecek ve bunları göndermek suretiyle Türkiye’yi, siyasi iklimi yumuşatarak, insanları kardeşçe bir arada tutacak ve birbirine sıkı sıkıya sarılmak suretiyle de çözümlerini de ortaya koymak suretiyle Türkiye’yi rahatlatacaktır.”

EYT KONUSU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen açıklamasında EYT konusuna da değinerek şunları söyledi:

“Burada tabi kamuoyunun bir beklentisi var o da Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili olarak tabidir ki bu konu bildiğiniz üzere çoktan beri konuşulan ve bunun bayraktarlığını İYİ Parti’nin yaptığı, her vesileyle konuyu gündeme getirdiği, grup toplantısında Sayın Genel Başkanımızın gündeme getirdiği, yine grup toplantısında bu gurubun sözcülüğünü yapan arkadaşlarımızın gelip, Meclis kürsüsünde insanlara sesini duyurdukları bir konudur. Aynı Emeklilikteki intibak sorunu gibi bir an önce çözümlenmesi gereken bir konudur. Burada biz yaş olarak daha erkene inmesini ya da emekli olması anlamında değil. Biz devletin çıkardığı bir takım yasalar çerçevesinde mağdur duruma düşen vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesini arzu ediyoruz ve bunun mutlak suretle gündeme alınıp, bir an önce çözülmesini istiyoruz ve bununla ilgili olarak da çözüm noktalarımızı her vesileyle kamuoyuna da paylaşıyoruz ve inşallah da şunu söylemek istiyorum ki, EYT konusu da bir an önce çözümlenmesi gereken konuların başında gözüküyor ve bu konuda da biz hassasiyetle takip ediyoruz ve bu konuda da arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi