Profesyonel futbol liglerinin ikinci kez ertelenmesi gündemde. Kararın bugün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği arasında yapılacak toplantıda alınması bekleniyor.

6 Şubat’ta meydana gelen yüzyılın deprem felaketinde 4’üncü güne girildi. 10 farklı ilde büyük hasar ve kayıplara sebep olan depremde enkaza dönüşen binaların içinde kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor.

Deprem bölgesindeki durumun vehameti, kurtarma çalışmalarının epey süreceğini gösteriyor. Evlerine giremeyen depremzedeler için statlar ve spor salonları çadır kente dönmüş durumda.

Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Diyarbakır’da, Malatya’da, Adana’da, Adıyaman’da ve depremden etkilenen diğer illerde durum böyleyken, futboldan konuşulması elbette mümkün değil.

Zaten tüm kulüpler, futbolcular, teknik direktörler başta olmak üzere futbolun diğer tüm paydaşları şuan için sadece deprem bölgesine ve depremzedelere odaklanmış durumda. “Depremzedelere nasıl yardım eli uzatabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz” düşüncesi içindeki kulüpler ve diğer unsurların birçoğu yardım kampanyalarına, birçoğu da deprem bölgesinde bire bir öncü rol üstlenmiş durumda.

Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu da (TFF) depremden hemen bir gün sonra gerekli tavrı ortaya koydu. Salı günü yaptığı açıklamada, 8 ila 12 Şubat tarihleri arasındaki tüm futbol müsabakalarının 17, 18, 19 ve 20 Şubat’a ertelendiğini duyuran TFF, bir kez daha durum değerlendirmesi ve depremzede kulüplerin durumunu görüşmek üzere Kulüpler Birliği’yle bir araya geldi. Toplantıda, liglerin bir kez daha ertelenmesinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Ayrıca depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay ile Malatya’yı, Süper Lig ve 1. Ligde temsil eden Hatayspor ile Yeni Malatyaspor’un durumlarıyla ilgili karar verilecek.

Bilindiği üzere, bu iki kulüp tüm hakları saklı kalmak şartıyla liglerden çekilmek üzere TFF’ye resmi başvuruda bulundu.

Aynı şekilde alt ligler olarak tabir edilen 1, 2 ve 3. Lig ile amatör liglerde mücadelede edip de depremden etkilenen, can kaybı yaşayan kulüplerin durumları da değerlendirilecek.

Bu doğrultuda Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Kırmızı grupta İskenderunspor ile Diyarbekirspor’un ligden çekilmesi söz konusu olabilir. Depremden bir hayli etkilenen, üstüne bir de atletik performans antrenörü İbrahim Halil Ölmez’i kaybeden İskenderunspor ile bir diğer rakiplerden Diyarbekirspor, böyle bir durum gerçekleşirse kalan bölümde ligde olmayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ