Çınartepe Mahallesinde yaşayan Bahar D'ye (44) ait iki katlı müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören Bahar D'nin durumu haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekiplerine yönlendirildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle evin üst katı kullanılmaz hale gelirken, alevler bir başka evin çatısına zarar verdi. Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

“ARKAMI DÖNDÜM ‘KÜT’ DİYE BİR SES GELDİ”

Öte yandan, Bahar D. Yangının çıkış anı ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kalktım yaktım sobayı. Valilikten gelen çuvalı açtım, sobaya attım. Arkamı döndüm ‘Küt’ diye bir ses geldi. Baktım sobanın kapakları komple yukarı kalkmış. Çekyatlara, yerlere bütün ateş düşmüş. Küçük hortumu aldım, söndürürüm diye düşündüm. Zaten ateş komple alınca dışarı attım kendimi. Sonra itfaiye aradık onlar geldiler.”

“DAHA PARASINI ÖDEYEMEDİM BEN”

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan kömürden kaynaklı yangının çıktığını ifade eden Bahar D, “Valilikten gelen kömür bizim hayatımızı bitirdi. Çoluk çocuğumuzun hayatını bitirdi. Kömürden şikayetçiyim. Verenlerden de yollayanlardan da şikayetçiyim. Fakirlere bir şey veriyorlarsa güzel bir şey versinler. Biz yeşil kartlıyız. Bir yerde çalışmıyoruz, sigortamız yok. Biz karton toplayarak geçiniyoruz. Ben kanser hastasıyım. Benim bütün kağıtlarım, kimliklerim, kıyafetler, eşyalar komple yandı. Daha yeni aldım makinamı, buzdolabımı. Daha parasını ödeyemedim ben onların.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın dağıttığı kömürlerin içerisinde taş oranının fazla olması gündemde uzun bir süre yer almıştı. Vatandaşlar bu konu ile ilgili şikayetlerini dile getirdikten sonra Zonguldak Valiliği konu ile ilgili açıklama yaparak bu kömürlerin toplandığını, yerlerine ise yenilerinin verildiğini açıklamıştı. Çınartepe Mahallesi’nde yaşanan yangının kömürün içerisinde yer alan taşın patlaması sonucu olduğu iddia ediliyor.

Yangının çıkış nedeni yapılan incelemelerin ardından belli olacak.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-12.39.32

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-12.39.32-(1)

Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor” Ankaraspor – Nazillispor maçıyla ilgili açıklama: “İncelemeye alınması gerekiyor”

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-12.39.32-(2)

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-12.39.33

WhatsApp-Image-2024-02-19-at-12.03.23WhatsApp-Image-2024-02-19-at-11.24.42

Editör: Murat Barutçu