Fakirin ümidi Fakirin ümidi

İktidarın uyguladığı ekonomik politikanın halkı daha da yoksullaştıracağını söyleyen vatandaşlar hâlihazırdaki bütçenin giderleri karşılamaktan çok uzak olduğunu bizzat ekonomi bakanı Mehmet Şimşek’in söylediğini hatırlattılar.

“Bütçede daha kafadan 3 trilyona yakın açığın bulunduğunu bizzat bakan itiraf etti, peki emekliye verilen düşük zammın karşılığı nerede? Ya para basıp verecekler ki bu da karşılıksız para basmak demektir ve sonu felaket olur ya da yeni vergiler salıp zammı karşılayacaklar, bu da verecekleri gibi alacaklar demektir” şeklinde görüş belirten Zonguldaklı emekliler Mahmut Genç, Hüseyin Avcı, Mehmet Öge ve Nurettin Olucak alacakları yüzde 42 zamlı aylığın gereksinimlerini karşılamaktan çok uzak olduğun söylediler.

“Zamlı aylık daha elimize geçmeden 15 dolar eridi, her önüne gelen sattığını ürüne zam yapıyor, korkumuz seçim sonrası, şimdi iktidar zamları frenlemeye çalışıyor ama seçim sonrası Allah kerim. Ev kirasından düşük emekli aylığı dünyanın hiçbir yerinde yok, Allah iktidara akıl fikir versin” diyerek eleştirilerini dile getiren emekliler yerel seçimlerde AKP’ye  oy vermeyerek biletini keseceklerini söylediler. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu