Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Ece tekstil işçileri 12 yıldır mağduriyet yaşıyor.

Asgari ücretle çalışan tekstil işçileri hiç bir zaman maaşlarını tam olarak alamıyor. Tekstil işçileri: “Her seferinde mağduriyet yaşıyoruz. Maaşlarımızı tam olarak alamıyoruz. Her işçinin içeride en az 3 maaşı var.

2022’nin ağustos ayından beri maşını alamayan arkadaşlarımız var. Sigortalarımız tam olarak yatırılmıyor. Hep özveride bulunan biz olduk. Mağdur olanda biz oluyoruz. İşveren iflas ettim gerekçesi ile sürekli şirketi yakınlarına devrederek işin içinden çıkmaya çalışıyor. Ama biz de artık yeter diyoruz. Buradan işverene sesleniyoruz.

Haklarımızı ödesin, bizde üretmeye devam edelim. dedi. İşçiler haklarını alabilmek için yasal yollara başvuracaklarını söyledi. 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Oruç, Zonguldak İl başkanı Av. Gökhan Yılmaz, işçi sendika bürosu başkanı Efkan Karaaslan ve Çaycuma ilçe başkanı Hayrettin Özyürt mağdur olan işçileri yalnız bırakmadı.

Vatan Partisi il başkanı Av. Gökhan Yılmaz yaptığı açıklamada:

İşçilerin mağduriyeti tamamen ortada. Haklarının ödenmediği gerçeği var burada. Biz istiyoruz ki, İşveren ve işçiler bir araya gelerek ortak bir çözüm bulsunlar.

Eğer iş mahkemeye yansırsa işçiler haklarını söke söke alır. Biz Vatan Partisi olarak mağdur işçilerin haklarını almaları için ne gerekiyorsa onu yapacağız

İlk belgesel Çaycuma’da çekildi…  Galası yine Çaycuma’da İlk belgesel Çaycuma’da çekildi… Galası yine Çaycuma’da

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Oruç ise şunları söyledi:

İşçi arkadaşlarımız üretimin devamı için yıllarca fedakârlık yapmıştır. İşyerlerine gözü bakmışlar.

İşveren ise işçilerin haklarını vermemek için, ayak oyunları peşinde. Hukuki sürece gitmeden, İşçilerimizin haklarını derhal yerine getirin, bu üretimin daha verimli olması içinde önemli. Vatan Partisi duruma el atmıştır. Bu işin takipçisiyiz” dedi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-09-18-at-15.07.55

Editör: Murat Barutçu