Zonguldak Valiliği, sahil ve plajlardaki dikkat edilecek hususlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sık boğulma vakalarının yaşandığına, kolluk kuvvetlerinin gerekli önlemleri aldığına ve vatandaşlarında dikkat etmesi gereken hususların bulunduğuna dikkat çekildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Zonguldak’ta birçok kıyısının denize girilmesi için elverişli olmasından dolayı sık sık boğulma vakalarıyla da karşılaşılmaktadır. Konuyla ilgili olarak kolluk kuvvetleri tarafından gereken önlemler alınmakla birlikte vatandaşlarımız tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunmaktadır:

1- Liman ve balıkçı barınakları içerisinde denize girilmemesi,

2- Mendirek (Dalga Kıran) çevresinden denize girilmemesi,

3- Kayalık bölgelerden denize girilmemesi

4- Yamaç ve kayalıklardan denize atlanılmaması,

5- Deniz trafiği olan bölgelerde yüzülmemesi,

6- Fırtınalı ve dalgaların şiddetli olduğu zamanda denize girilmemesi

7- Yüzme bilmeyenlerin dikkatli olması gerekmektedir.

Karadeniz bölgesinde görülen RİP akıntısı, boğulma vakalarında yüksek bir orana sahiptir. RİP akıntısı halk dilinde çeken akıntı olarak bilinmektedir. Karadeniz bölgesinde; akıntı çok yönlü ve deniz yapısı kum olup yüzme bilen bir insan bile çok kolay bir şekilde boğulma tehlikesi geçirebilmektedir.

Sabah pencereleri açmayın! Sabah pencereleri açmayın!

Çeken akıntının özellikle görüldüğü yerler: Değirmenağzı plajı, Kozlu sahili, Kadınlar plajı, Kapuz plajı, Kilimli sahili, Göbü plajı ve Filyos sahilidir. Çeken akıntıya kapılan bir kişi, aşağıya doğru bir çekim olduğunu anladığı anda panik yapmamalı, akıntıya karşı yüzmek yerine akıntıdan çıkılabilecek yöne doğru yüzmelidir.” İfadelerine yer verildi.

Karadeniz bölgesinde dalga ve akıntıların denizden karaya doğru olduğu aktarılırken, “Kayalık bölgelerde denize girildiğinde; dalga ve akıntı sebebiyle kayalık bölgeye çarpılarak bilinç kaybına uğranması sonucunda su içerinde boğulma tehlikesiyle de karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle kayalık bölgelerde denize girilmesi tehlike arz etmektedir. Deniz dibinin derin olmamasından veya denizin dibindeki kayaların görünmemesinden dolayı kayalıklara çarpılması durumunda da can kaybı yaşanabilir. Bu nedenle yamaç ve kayalıklardan denize atlanması ile liman ve balıkçı barınakları içerisinde ve çevresinde denize girilmesi tehlikelidir.” denildi. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye! Türkiye ‘Şafak’ okudu! Teşekkürler Türkiye!

Zonguldak firmalarına rekor ceza! Zonguldak firmalarına rekor ceza!

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Editör: Murat Barutçu