Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Unutmayalım ki, temiz, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre konusunda sorumluluk bilinci ile atacağımız her adım geleceğe sağlıkla ve güvenle ulaşmamızı sağlayacaktır” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tutulmaz mesajında, “1972 yılında Birleşmiş Milletlerin girişimi ile ülkemizin de katılımıyla bir araya gelen çevre konferansı çevre sorunlarıyla küresel düzeyde etkin bir mücadele sürdürülmesinde önemli bir başlangıç olmuştur” diyerek şunları söyledi:

“Çevre bilincinin oluşturulması, çevre konusunda sorumluluk duygusunun arttırılması, farkındalık yaratılması ve çevrenin zararlı davranışlardan kaçınarak korunması amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiş ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır.

Ülkemiz, çevre sorunlarının yaşanmaması ve olası çevre sorunlarının çözümüne ilişkin  uluslararası  düzeyde sürdürülmekte olan bütün çabalara etkin bir şekilde destek vermekte, bu nedenle bölgesel ve küresel ölçekte  yapılan çevre sözleşmelerinde taraf olarak yer almaktadır.

 Dünyamızın boğuştuğu iklim değişikliği, çölleşme, kirlilik, ormansızlaşma ve benzeri çevre sorunları insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmekte, doğal dengeyi bozmakta, sürdürülebilir kalkınmayı tehlikeye atmakta ve tüm bu olumsuzluklar  bizlere çevre bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri başta olmak üzere pek çok görev ve sorumluluklar yüklemektedir.

AKM’de yangın:  Personel tek tek söndürdü! AKM’de yangın: Personel tek tek söndürdü!

Doğayı ve çevreyi  korumak, çevre sorunlarının giderilmesi ve yeni sorunların çıkmasının önlenmesi konusunda sorumlu davranmak, temiz bir doğayı sahiplenip, değerini anlatmak ve aktarmak, gelecek nesillere güzel, temiz ve yaşanılabilir bir çevre bırakmak için çaba sarf etmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğu olduğu kadar bir vatandaşlık görevidir.

Unutmayalım ki, temiz, sağlıklı, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre konusunda sorumluluk bilinci ile atacağımız her adım geleceğe sağlıkla ve güvenle ulaşmamızı sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre  Günü'nün,  küresel bir sorun olan çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın ve çevre bilincinin artmasına vesile olacağına  inanıyor, yaşanılabilir temiz bir çevre için "Sıfır Atık" derken, Dünya Çevre Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” (Haber Merkezi)

Bülent Kantarcı Yılmaz Tunç’tan ne istiyor? Bülent Kantarcı Yılmaz Tunç’tan ne istiyor?

Arkadaşlarıyla birlikte alkol alan genç, sabah ölü bulundu Arkadaşlarıyla birlikte alkol alan genç, sabah ölü bulundu

Sigaraya rekor zam geldi mi? Sigaraya rekor zam geldi mi?

3 araçlı zincirleme kazada otomobilde yangın çıktı! 3 araçlı zincirleme kazada otomobilde yangın çıktı!

Editör: Virda Şahin