Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, son bir hafta ve 2023 ile 2024 yılının ilk iki ayında gerçekleştirilen denetimlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Vali Hacıbektaşoğlu, yapılan denetimlerde ruhsatsız maden ocaklarına yönelik yürütülen operasyonları da paylaştı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ve İl Göç İdaresi'nin çalışmalarıyla son bir hafta ve 2023 yılı ile 2024 yılının ilk iki ayında meydana gelen olayların değerlendirildiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, kaçak maden ocaklarının imha edilmesine ilişkin detayları da aktardı. Verilere göre, son bir haftada iki kaçak maden ocağının imha edildiği ifade edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu'nun yaptığı açıklamada, can güvenliğinin önemine vurgu yapılarak, kaçak maden ocaklarında üretim yapılmasının önlenmesi gerektiği belirtildi. Son bir haftada 1 ihbar alındığı ve 7 denetim yapıldığı bilgisi paylaşılırken, 2 maden ocağının imha edildiği ifade edildi.

Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı

Ayrıca, 2023 yılında 1434 denetim yapıldığı, 234 maden ocağının imha edildiği ve 108 adli işlem yapıldığı belirtildi. 2024 yılının ilk iki ayında ise 237 denetim yapıldığı, 19 maden ocağının imha edildiği, 38 adli işlem yapıldığı ve 16 buçuk ton kömüre el konulduğu açıklandı.

Vali Hacıbektaşoğlu, ele geçirilen kömür miktarında yüzde 300'lük bir artış olduğunu da sözlerine ekledi.

Vali Hacıbektaşoğlu ayrıca, “Kim kaçak ocakta para için çalışıyorsa, kim o paraya gelsin bana ben ona iş bulacağım. Kim müsaade ederse etsin biz kaçak ocaklara müsaade etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA