Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergin ile birlikte Fevkani Köprüsünde incelemelerde bulunarak yapılacak çalışmalar ve planlamalar hakkında görüş alıverişinde bulundu.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Fevkani Köprüsünün yıkıma başladığını ifade ederek "Biliyorsunuz Ekim itibariyle Fevkani Köprüsü'nde köprü altı esnafı. Buradan tahliye çalışmaları başladı. Bugün itibariyle dün itibariyle de köprüyü önce temiz sonra da yıkım çalışmaları devam edecek.

Şu anda Elmaspark AVM'de esnafa gösterilen yerlerde çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da taşınan esnaflarımız var. Taşınmaya başladılar Fevkani Köprüsü üç noktada olmak üzere istasyon, soğuk ve acılık olmak üzere üçayak da zaten ilk çalışma başlayacak. Şimdi yarından itibaren buranın bütün güvenlik, iş güvenliği tedbirleri burada en önemli konu o. Yani çalışılan bölgelerin insanlar arındırılması, sürekli gözetlenmesi, fiziki bariyerlerle kapatılması, iş güvenliği tedbirleri alınacak. Ve burada bugün sabah itibarıyla trafik kesildi.

Köprünün tamamıyla. Çok şükür sekiz buçukla on arası oldu. Akşam üzeri de bir sıkışma oldu ama beklediğinizden daha az oldu.  Bu da tabii her ne kadar duyurulmuş olsa da insanların alışkanlıkları var. Bu yarın sonraki günler daha da az olacağını ümit ediyoruz Ama burada başta emniyet müdürümüz, başında emniyet müdür yardımcımız trafikten sorumlu. Belediye başkanımız, başkan yardımcımız bizler. Gözümüz, kulağımız hep burada olacak. Bu çalışmalar yapılırken. Yani emin olun. İnşallah kazasız, belasız yıkılacak, temizlenecek burası açılacak.

Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi

Esnafımız da tabii bu taşınmanın getirdiği mutlaka zorluklar var. Sıkıntılar var. Ama bir süre sonra inşallah üç bin beş gün bir hafta sonra da hep beraber gideceğiz. Esnafının olduğu Elmas Park'tan alışveriş yapacağız. Orada da çay içeceğiz. Fevkani Köprüsü yıkım çalışmaları başlamıştır arkadaşlar, teşekkür ederiz” (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-10-04-at-20.02.59-(2)

WhatsApp-Image-2023-10-04-at-20.02.59-(1)WhatsApp-Image-2023-10-04-at-20.02.57WhatsApp-Image-2023-10-04-at-20.02.59WhatsApp-Image-2023-10-04-at-20.02.59-(3)

Editör: Murat Barutçu