Cumhuriyet Halk Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yılını kutlayan CHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, açıklamasında şunları ifade etti:

Kurtuluş Yolunda ki ilk adımın atıldığı ve ilk özgürlük meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinin bir ay sonrası belki de “Amasya Genelgesi” ile et ve kemiğe bürünerek, “Ulusal Egemenliğin “ ilk müjdesi bütün Anadolu’ya dalga dalga yayılıyordu. Zira, M. Kemal Atatürk, bu genelgenin ”Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” ilkeselliği ile; Milletin Meclisinin de ilk ip uçlarını bütün dünya ve halkı ile paylaşıyordu. En zor koşullarda ve büyük yokluklarla verilen Kurtuluş Savaşının devam ettiği bir süreç de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o günlerden günümüze kadar gerçek bir hukuk devleti, laik ve demokratik bir Cumhuriyetin tesis edilebilmesi yolunda Türk Milletinin önderliğinde büyük bir mücadele vermektedir.

6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi 6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi

Bu süreç kimi zamanlar kesintilere uğrasa da halkımızın şaşmaz sağduyusu ve sarsılmaz demokrasi inancı ile güçlenerek yoluna devam etmektedir. Cumhuriyet devrimlerimizden en kıymetlisi ve en gözdesi olan Büyük Millet Meclisimizin Kuruluşunun “Ulusal Egemenlik Bayramı” olarak kutlanılmasına Çocuk Bayramının da eklenilmesi ancak M.Kemal Atatürk gibi bir devrimcinin başarabileceği bir eylem selliktir. Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulamaya başlanılan; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürütme yetkisi adına “Başkanlık” denilen ucube bir yönetime evrilmesi, maalesef 103.Yılını kutladığımız, Parlamenter Sistemi ve “Ulusal Egemenlik” ruhunu sekteye uğratmıştır.

Yaklaşan 14 Mayıs 2023 seçimleri ile kademeli olarak olsa da yeniden “Hak, hukuk, adaletin, tesis edileceği, yeniden Millet Meclisimizin güçlü bir şekilde halkımız nazarında tek ve biricik güvencesi olacağı günlere çok az bir sürenin kalması en büyük tesellimizdir. Bu çok önemli devrimimizin “103.Yılında tüm Milletimizin, göz bebeğimiz çocuklarımızın bayramlarını kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Haber Merkezi

Editör: Seçkin