Tedbirler artıyor: Destek hattı açıldı Tedbirler artıyor: Destek hattı açıldı

Yeni asgari ücret vatandaşın cebine girmeden eridi. Zam trafiği 2024'te de hız kesmeden devam ettiği kanıtlandı. Zincir marketlerde 700'ü aşkın ürün 1 gecede etiket değişikliğine gitti.

Özellikle gıda maddelerine aşırı zamlar var. En çok zamlanan ürünler tereyağı, peynir süt olarak belirlendi, yumurta fiyatları da yerinde durmadı. Dün 54 liraya satılan bir ürün bugün 74 lira oldu.

Çiğ sütteki artışın ardından fiyatlar adeta uçuşa geçti. 150 liraya satılan yoğurt 220 lira oldu. Bir gecede neredeyse 70 lira zamlandı. 950 gramlık tereyağı 3 gün önce alsaydınız 352 lira 50 kuruştu. Ancak bugünkü fiyatı 418 lira oldu. Beyaz peynirin fiyatı ise 159 lira 50 kuruştan 190 liraya yükseldi. Yani 30 lira zamlandı. 1 kiloluk kaşar peynirin eski fiyatı 120 liraydı. O da artık 160 lira oldu.

Et ve beyaz et fiyatları da aşırı artarak vatandaşın alım gücünü aştı. Et fiyatlarının bonfile, antrikot cinsi olanlarının 4 rakamlı fiyatlardan satıldığı marketler var.

Bu durum karşısında da asgari ücrete ve emekli aylıklarına yapılan zamlar anında erimiş oluyor. Hatta geçtiğimiz yılın son ayındaki alım gücü şimdiki alım gücünden daha yüksek görünüyor.

Küçük esnafa yakın markaj! Berber, market, manav, bakkala sıkı denetim Küçük esnafa yakın markaj! Berber, market, manav, bakkala sıkı denetim

Yere seçimlerden sonra ise fiyatların katlanarak artacağı öngörülüyor.

(Sermet Aksu)

Editör: Virda Şahin