Karadeniz gazı Türkiye’de evlerin mutfaklarında kullanıma sunulmak için gün sayarken, dünya basınında da geniş yer buluyor. 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle karaya çıkacak ve törende yeni müjdelerin de açıklanacağının söylemesi de ayrı bir heyecan yarattı.

Asgari ücrette azami kayıp Asgari ücrette azami kayıp

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;   "20 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle gazı bu tesise getireceğiz ve bazı kontroller yapacağız. Mayıs ayı itibariyle de ocaklarda kullanılmaya başlanacak. BOTAŞ üzerinden dağıtılacak. Maliyet kontrolleri yapıyoruz. Doğalgazın üretim maliyeti ithala göre daha iyi olacak. Cumhurbaşkanımız 20 Nisan'da vatandaşlarımızın büyük bir kısmını memnun edecek müjdeler paylaşacak" dedi.

Bakan Dönmez’in bu sözleri Yunan basınında büyük yankı uyandırdı.

Sabah Gazetesi Dış Haberler Servisi’nin haberine göre;

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ENERJİ PROJESİ"

Yunan Protothema gazetesi haberi, "Türkiye Mayıs ayından itibaren Karadeniz gazını evlere taşıyacak" ifadeleriyle manşete taşıdı. Haberinde, "Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu 710 milyar metreküp doğal gaz kullanıma açılacak" sözlerini kullanan gazete, Karadeniz gazının 35 yıllık enerji ihtiyacının karşılayabileceğinin de altını çizdi.

Bakan Dönmez'in açıklamalarına ayrıntılı bir şekilde yer veren gazete, Dönmez'in sözlerine atıfta bulunarak "Türkiye'nin en büyük enerji projesi" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu